Za vikend na Učku: Park prirode slavi rođendan, a cijene ulaznica su snizili upola

Bliži nam se još jedan vikend pa smo sigurni da su neki od vas u potrazi za idejama gdje, kada i kako otići. Mišljenja smo da dok god niste istražili sve prirodne ljepote Hrvatske, ne morate brinuti da ćete ostati bez ideja. Vikend ispred nas idealan je za posjet jednoj zelenoj ljepotici koja spaja more i kopno, naravno radi se o planini Učka.

Zašto baš idući vikend? Naravno, ako niste nikada, otiđite što prije jer Park prirode Učka je jedno specifično područje na kojem se zbog posebnog položaja i reljefa razvila specifična klima te bujna šuma. Upravo zbog te šume ovo je jedno od omiljenih ljetnih izletišta svih koji se žele pobjeći od gradskog sivila i barem na kratko disati punim plućima.

No, idući vikend je poseban jer Park prirode Učka 18. i 19. svibnja slavi 25. rođendana. Raznim zanimljivim sadržajima u Parku će se obilježiti ova obljetnica, a posjetitelji će imati i mnogo pogodnosti, kao što su vođeni obilasci i snižene cijene ulaznica.

Tijekom rođendanskog vikenda, u subotu 18. svibnja i nedjelju 19. svibnja, cijene ulaznica za interpretacijski postav Centra za posjetitelje Poklon bit će snižene za 50 %. Ulaznica za djeca do 7 godina i osobe s invaliditetom su gratis, djeca od 7 do 18 godina plaćat će 2,25 eura, odrasli 5 eura, a umirovljenici i studenti 3 eura.

Slavljenici su za posjetitelje pripremili i šetnju novom edukativnom Stazom vila Učkarica. Park prirode Učka, odlučio je darovati i jednu vrlo zanimljivu turu – Provedi dan s rendžerom. Riječ je o turističko-edukativnoj turi koja traje 5 sati, a počinje 18. svibnja u 10 ujutro u Centru za posjetitelje Poklon. Za nagradu se možete prijaviti na Facebook stranici Parka prirode Učka, a vrijedi za 2 odrasle osobe i 2 djece (do 12 godina) ili 3 odrasle osobe.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE