Zagreb Classic najležerniji je način da uživate u klasičnoj glazbi: Evo što još stignete pogledati

Zagreb Classic open air održava se od 2016. godine a među umjetnicima i ljubiteljima glazbe uživa kultni status kojeg potvrđuje i ovogodišnjim izdanjem. Ova manifestacija prometnula se u jednu od najpopularnijih manifestacija za uživanje u klasičnoj glazbi u jednom sasvim drugačijem okruženju. Pod otvorenim nebom, na prostirkama na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava.

Zagreb Classic open air istinski je doživljaj za sve ljubitelje klasične glazbe. Vrhunski svjetski i hrvatski glazbenici do 2. srpnja za Zagrepčane i goste izvode najbolje od glazbene klasike.

Djela hrvatskih i svjetskih skladatelja, za ljubitelje klasične glazbe i one koji će to upravo postati, sinergijom talenta umjetnika izvode glazbenici potvrđeni na prestižnim svjetskim pozornicama. No, zagrebačka je ipak posebna. Zagreb Classic open air svi, iako svatko iz svoje perspektive, vole iz istog razloga: zbog pažljivo odabranog programa, prekrasnog ambijenta i one toliko važne kemije glazbe, izvođača, publike i atmosfere grada.

Za razliku od uobičajenih glazbenih dvorana, za ovu priliku odjenut ćete sportsku ili casual odjeću te svoje mjesto na besplatnim koncertima pronaći na travnjaku, dijeleći s ostalima doživljaj vrhunske glazbe u doista posebnom ambijentu, s pogledom na zvjezdano nebo, prekrasne cvjetne lijehe i svjetla grada. Jer tu ste – u samom središtu grada, a opet, poneseni glazbom, tako daleko od njegove svakodnevice… Brošuru s detaljima programa možete pronaći ovdje, a u nastavku smo izdvojili što još možete pogledati na Zagreb Classicu.

PONEDJELJAK, 24. LIPNJA
The Swinging Count!
Jazz orkestar HRT-a
Miron Hauser, dirigent

UTORAK, 25. LIPNJA
Balet Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu

SRIJEDA, 26. LIPNJA
Zvijezdama u čast
Ansambl Zagrebačkoga gradskog kazališta „Komedija”
Dinko Appelt, dirigent
Krešimir Batinić, dirigent

ČETVRTAK, 27. LIPNJA
Bečki glazbenofilmski festival

PETAK, 28. LIPNJA
Cine y tango
Mario Stefano Pietrodarchi, bandoneon
Caterina Iora, sopran
Zagrebačka filharmonija
Paolo Spadaro Munitto, dirigent

SUBOTA, 29. LIPNJA
Bečki glazbenofilmski festival

PONEDJELJAK, 1. SRPNJA
Urban&4 i Simfonijski orkestar HRT-a

UTORAK, 2. SRPNJA
Zagrebačka filharmonija
Hyung-ki Joo, klavir
Jurek Dybał, dirigent

Foto: TZ Zagreb

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE