Zašto ova WhatsApp grupa okuplja ljude iz cijele Europe?

Ususret europskim izborima na našem portalu možete pratiti specijal BE BOLD. GO VOTE. Napravili smo iskorak među lifestyle portalima i odlučili vam donijeti važne informacije koje bi vas mogle potaknuti da iskoristite svoje glasačko pravo. Među važnim i edukativnim sadržajem pronaći ćete i zabavne činjenice o europskim tijelima poput one da je Europski parlament prisutan na svim društvenim mrežama pa i na WhatsAppu.

Europski parlament pridružio se popularnoj aplikaciji za dopisivanje 10. travnja i od tada je skupio malo više od 50 tisuća pratitelja, a možete ga pronaći u sekciji Kanali gdje odnedavno nalaze gotovo sve veće tvrtke, striming platforme, nogometni klubovi, političke i društvene organizacije.
Parlamentu ne možete doslovno poslati poruku na WhatsAppu, ali možete dobiti mnogo korisnih informacija od njega. Kako bi bili sigurni da ste u toku sa svim važnim informacijama jednostavno se pridružite kanalu i uključite obavijesti.

Jedna od najkorisnijih poruka koju smo dobili je link na kojem možete postaviti podsjetnik za izbore, na isti uključiti i članove svoje obitelji kako ne biste propustili ovogodišnje europske izbore koji se diljem Unije održavaju od 6. do 9. lipnja. Ako vas zbunjuje ovaj raspon održavanja izbora kroz nekoliko dana, na WhatsAppu možete pronaći i kartu koja jasno prikazuje kada se izbori održavaju u svakoj članici EU-a.

Osim toga, možete pronaći shematski prikaz sastava Europskog parlamenta te koliko svaka zemlja članica ima zastupnika, te koju su mogućnosti glasovanja ako se u vrijeme izbora nalazite izvan matične države. Tako, hrvatski građani koji se nađi izvan države u 9. lipnja svoje glasačko pravo mogu ostvariti u veleposlanstvima RH u svijetu.

Posljednja poruka koju smo dobili od Europskog parlamenta na WhatsAppu je poziv na praćenje debate između pet kandidata za predsjednika Europske komisije koji će raspravljati o ključnim temama uoči europskih izbora. Kako bi se Europa trebala pozabaviti gospodarstvom? Migracijama? Klimatskim promjenama? Debatu možete pratiti uživo 23. svibnja u 15 sati na poveznici.

Foto: Instagram (@clairerose), European Parliament, WhatsApp screenshot, Pexels

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE