Sigurni smo da je za dobar dio vas prva asocijacija na ljeto Italija, hrana i Aperol u ruci. Međutim, ako ste odlučili uzeti pauzu od ovog popularnog pića, imamo ideju kojim drugim talijanskim klasikom ga možete zamijeniti.
Riječ je o Sgroppinu, koktelu koji kombinira sorbet od limuna i alkohol. Zato je ovo piće svojevrstan hibrid koktela i deserta koji se često poslužuje nakon jela u Veneciji. Naziv dolazi od narodne riječi koja znači ‘odvezati’, jer se vjeruje da će opustiti želudac nakon obroka. Za Sgroppino vam trebaju samo tri sastojka tako da ga vrlo lako možete pripremiti sami kod kuće. Sorbet smo već spomenuli, a druga dva sastojaka su vodka i šampanjac.
SASTOJCI:
2 žličice sorbeta od limuna
Malo votke
Prosseco do vrha
PRIPREMA:
Stavite sorbet u čašu za šampanjac ili čašu za vino. Prelijte s malo votke i promiješajte dok se ne sjedine. Prelijte dobro ohlađenim prossecom i poslužite.
Foto: Instagram