Znamo gdje u Zagrebu možete kušati viralnu Affogato kavu!

Ukusna hrana je zasigurno jedan od sinonima koje vezujemo uz Italiju, dinamičnu zemlju vedrih ljudi, dobre mode, glazbe, umjetnosti, impresivne arhitekture i bogate povijesti. Nije nimalo neobično što su nam upravo talijanske delicije jedne od najdražih, a posljednjih nekoliko sezona uvjerljivi favorit jest njihova ledena kava koja je u kratko vrijeme osvojila internet – Affogato!

Affogato, što u prijevodu znači “utopljen”, je talijanska verzija ledene kave koja se poslužuje s kuglicom vanilin sladoleda i likerom. Sastojci uključuju klasični espresso ili jaču crnu kavu, kuglicu sladoleda prelivenu likerom po želji, a kombinacija toplog, hladnog i kremastog čini savršeni napitak koji osvaja sve. Ako ste se pak pitali gdje u Zagrebu možete kušati ovu viralnu kavu, odgovor je obožavana Häagen-Dazs slastičarnica u Tkalčićevoj ulici.

Kada je 2020. godine otvorena prva Häagen-Dazs poslovnica u Zagrebu, to je bila vijest koja je ponajviše oduševila ljubitelje sladoleda. Prije toga, Häagen-Dazs sladoled se mogao kupiti samo u bolje opremljenim supermarketima, s ograničenom ponudom okusa. Otvaranjem poslovnice, Zagrepčani su dobili priliku isprobati čitav niz novih kombinacija ovog svjetski poznatog proizvođača sladoleda, uključujući vafle, brownie i milkshakeove. Häagen-Dazs posebnu pažnju posvećuju kvaliteti namirnica, stoga smo sasvim sigurni kako će vas njihov kremasti Affogato oduševiti na prvu! Stoga, trk u Tkalčićevu i već danas uživajte u savršenoj Affogato kavi!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE