Znate li gdje se nalazi najduža pješčana plaža na Jadranu?

Cijela jadranska obala, a pod tim podrazumijevamo hrvatsko, crnogorsko i albansko primorje jedna je od najpoželjnijih ljetnih destinacija uopće. Čisto more, još uvijek netaknute i skrivene plaže te mnoštvo otoka i otočića aduti su kojima privlači sve više posjetitelja iz godine u godinu. Unatoč ljepotama naše obale, mnogi domaći turisti sve više otkrivaju što nude susjedne zemlje na Jadranu, a to je hrpa lokacija koje ostavljaju bez daha.

Ako ste se ikada zapitali koja je najduža plaža na Jadranu, uskoro ćemo vam otkriti sve njezine čari. Riječ je o Velikoj plažu kod Ulcinja u Crnoj Gori. Duga je nevjerojatnih 13 kilometara i u potpunosti je šljunčana. Za usporedbu jedna od najdužih plaži sličnog tipa u Hrvatskoj je Kraljičina plaža kod Nina duga 8 kilometara.

Ulcinj je maleni grad s populacijom od 10ak tisuća stanovnika koji živi pretežito od turizma zahvaljujući upravo najdužoj plaži na Jadranu. Smješten je na samom jugu Crne Gore, nedaleko granice s Albanijom. Gradić ima dugu povijest obilježenu raznim kulturnim utjecajima, a stari grad opasan zidinama na uzvisini gotovo podsjeća na manju verziju Dubrovnika.

Velika plaža je u potpunosti prekrivena sitnim pijeskom, a more je poprilično plitko pa ćete neko vrijeme morati hodati da biste došli do određene dubine. Zbog toga je odlična opcija za obitelji s djecom. Također, na plaži postoji pregršt sadržaja, nekoliko različitih kampova, ugostiteljski objekata s hranom i pićem.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE