Put u Berlin uvijek je dobra ideja, a posebice u kasno ljeto i ranu jesen kada grad vrvi događanjima, a vrijeme je idealno za istraživanje njegovih divnih povijesnih ulica i velebnih gradskih parkova. No, ako vam treba još jedan razlog za posjet, na svoju bucket listu svakako dodajte i Bonvivant, najjeftiniji restoran s Michelinovom zvjezdicom koji će vas oduševiti na prvi pogled!
Smješten na adresi Goltzstraße 32, u četvrti Schöneberg, Bonvivant je poznat po svojoj izvanrednoj ponudi vegetarijansko-veganskih jela koja su nevjerojatno kreativno osmišljena, a uz to i cjenovno pristupačna. Njihov jelovnik temelji se isključivo na lokalnim i sezonskim sastojcima, a u gurmanskom iskustvu možete uživati po cijenama koje se kreću između 9 € i 18 €, što ga čini jednim od najpovoljnijih restorana na svijetu s ovim prestižnim priznanjem.
Osim što se može pohvaliti Michelinovom zvjezdicom u 2023. i 2024. godini, Bonvivant nudi i posebno osmišljene koktele koji prate već spomenutu filozofiju restorana – korištenje svježih i lokalnih sastojaka. Bez obzira na to tražite li mjesto za brunch ili večeru, ovaj bistro nudi i “à la carte” opciju, a njihova sezonska jela redovito se mijenjaju kako bi gostima pružila uvijek novo i uzbudljivo iskustvo.
Bonvivant se ponajviše ističe svojim jelovnicima za brunch i večeru koji su prava gastronomska poslastica! Njihov brunch posebno je poznat kao prvi Michelinovim zvjezdicom nagrađeni brunch u Njemačkoj, što samo po sebi posjet ovom lokalu čini jedinstvenim iskustvom.
Izvanredno jelo koje ne smijete propustiti su poširana jaja s miso hollandaise umakom—savršeno kremasto i aromatično iskustvo koje oduševljala baš sve. Također, oduševljeni gosti mahom preporučuju duboko pržene bukovače s kimchijem koje nude hrskav i začinjen kontrast, a koji oduševljava sve ljubitelje hrane, pa čak i mesojede. Osim toga, njihovi koktelu su pravi mali umjetnički radovi, a često su obogaćeni neobičnim sastojcima poput cikle i spiruline, koji im daju jedinstven okus, ali i atraktivan izgled.
No, ono što Bonvivant čini zaista posebnim nije samo kvaliteta jela, već i održivost koju promiču kroz cijeli svoj koncept. Njihova kuhinja u potpunosti prati “zero-waste” pristup, što znači da se svaki dio namirnica maksimalno iskorištava kako bi se (u potpunosti) smanjilo bacanje hrane. A samim korištenjem isključivo lokalnih i sezonskih sastojaka restoran smanjuje svoj ekološki otisak, ali i podržava lokalnu poljoprivredu.
Stoga, ako planirate skorašnje putovanje u Berlin, nemojte propustiti priliku posjetiti Bonvivan koji će, ako je suditi po recenzijama, svakom gostu pružiti jedinstveno iskustvo koje spaja inovaciju, kvalitetu i održivost, a sve to po cijenama koje su itekako pristupačne za restoran s Michelinovom zvjezdicom!