Znate li koji je naš gradić The Guardian nazvao “mini Dubrovnikom”?

Europa je zaista bogata mnoštvom šarmantnih obalnih gradova, no Hrvatska se posebno ističe svojim autentičnim primorskim mjestima. Nedavno je ugledni britanski list The Guardian objavio popis ’10 najboljih obalnim gradova u Europi’, na kojem su se našla čak dva hrvatska bisera. Jedan od tih gradova, kojeg su nazvali “mini Dubrovnikom”, zauzeo je visoko mjesto i svojim jedinstvenim šarmom privlači sve više posjetitelja. Riječ je o predivnom – Šibeniku.

Šibenik, smješten u srcu Dalmacije, zauzeo je četvrto mjesto na popisu. The Guardian ga opisuje kao “mali Dubrovnik”, ali s manje gužve, koji pruža posjetiteljima priliku za autentično dalmatinsko iskustvo. Grad je poznat po svojim impresivnim građevinama u venecijanskom stilu i prepoznatljivim crvenim krovovima; Posebno se ističe Katedrala svetog Jakova, remek-djelo renesansne arhitekture zaštićeno UNESCO-om. A osim čistih, prekrasnih plaža, Šibenik je ujedno i idealna polazišna točka za istraživanje netaknutih otoka Kornatskog arhipelaga, koji su pravi raj za ljubitelje prirode.

A osim Šibenika, na popisu najboljih obalnih gradova našao se i Cavtat, koji se nalazi u neposrednoj blizini Dubrovnika. Ovaj mali, ali predivni gradić poznat je po svojoj mirnoj atmosferi i autentičnom dalmatinskom šarmu. Cavtat svojim posjetiteljima nudi prekrasne plaže s čistim morem, a brodski taksiji omogućuju jednostavan pristup Dubrovniku i Elafitskim otocima. Cavtat se na popisu Guardiana našao na petom mjestu, a ovaj prestižni ppis još jednom potvrđuje da Hrvatska nudi izvanredne destinacije za godišnji odmor! Potpunu listu otkrijte na linku!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE