Ako nosite ovakve čarape, Gen Z vas smatra – starima!

Počelo je s razdjeljkom na stranu, nastavilo se sa “skinny” i “mum” trapericama, a sada su na red došle – čarape. Pričamo, dakako, o modnim odabirima koje Gen Z pripisuje milenijalcima (i drugim pripadnicima starijih generacija) te kao takve kategorički odbija nositi. A za najnoviju teoriju o stilskim razlikama između generacija koja se ovih dana proširila društvenim mrežama zaslužna je influencerica Phoebe Parsons.

Kako je objasnila u viralnom videu, za pripadnike generacije Z čarape do gležnja, poznate kao “stopalice”, naprosto nisu opcija. “Točno tako možete uočiti razliku između milenijalaca i Gen Z, samo gledajući njihova stopala. Jesu li im čarape podignute? Ili nose čarape do gležnjeva?”, istaknula je, pokazujući različite fotografije žena u odjeći za vježbanje. Dodala je kako generacija Z isključivo nosi čarape podignute do listova, dok milenijalci pokušavaju čarapu što više sakriti cipelom.

@phoebe_fitish This is exactly how to tell the difference between a millennial and gen z just by looking at their feet #millennial #genz ♬ original sound – phoebe_fitish

Iako je “raskrinkala” milenijalce, Parsons je i sama jedna od njih – potvrdila je to pokazavši svoje stopalice na kraju videa. Ipak, time nije izbjegla burne reakcije svojih vršnjaka, koji su u mnogobrojnim komentarima ispod objave pokušali opravdati “stopalice”. Naime, navučene, vidljive čarape mnoge od njih podsjećaju na djetinjstvo – točnije, na lookove iz rane dobi koje pokušavaju zaboraviti.

Foto: TikTok, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE