Jacquemus proslavio 15 godina na sceni slikovitom revijom na Capriju

Simone Porte Jacquemus obilježio je 15 godina na modnoj sceni u svom prepoznatljivom stilu – slikovitom i ambijentalno zaokruženom destinacijskom revijom. Svjetsku modnu elitu i zvijezde poput Due Lipe i Rosie Huntington-Whiteley ovoga je puta odveo na pravo talijansko ljetovanje – u pitoreskni Capri, gdje je popločani krov modernističkog zdanja Casa Malaparte na jedno poslijepodne postao modna pista.

Kao i uvijek, pejzaž je u kolekciji igrao podjednako važnu ulogu kao odjeća. Kako je francuski dizajner istaknuo u priopćenju za medije, Casa Malaparte očarala ga je prije točno 15 godina. Ova čuvena zgrada simbol je talijanske suvremene arhitekture, a njezinu je ljepotu Jacquemus uočio u filmu “Le Mépris” Jean-Luca Godarda, koji ga je, kako kaže, inspirirao da pokrene vlastiti brend. “Ustrajnost u izradi, preciznost dizajna, pažnja prema materijalima i razvoju siluete odražavaju ovo okruženje”, istaknuo je opisujući novu kolekciju, prigodno nazvanu “La Casa”.

Kolekciju teško da možemo prozvati retrospektivom, no Jacquemus je poznat po svojevrsnoj repetitivnosti koja niti ovoga puta nije izostala. Tako smo mogli uočiti mnogobrojne poveznice s njegovom prošlom kolekcijom “Les Sculptures”, za početak, u kontekstu palete boja. Dominirali su dizajnerovi omiljeni neutralni tonovi uz pokoji “pop of colour” u vidu žarke crvene, “maslac” žute i ledenoplave (moglo bi se reći kako je igrao na sigurno jer su redom u pitanju vrlo trendi nijanse koje su već neko vrijeme na našem ljetnom “moodboardu”). Novost je uzorak zebrinih pruga, kojim je zamijenio leopard print iz prošle kolekcije, a također se dobro uklapa u već prisutne maksimalističke trendove.

U Simonovom je fokusu i dalje bila silueta, koju je istraživao kroz metode kontrasta. Tako smo imali prilike vidjeti opuštene, drapirane haljine s ekstremno izduženim orukavljem, romantične predimenzionirane peplume, ali i siluete čistih, geometrijskih kontura poput haljina A kroja, podstavljenih antilop modela te jakni i kaputa s ogromnim trokutastim mornarskim ovratnicima koji sežu preko ramena. Jacquemus se poigrao i kontrastnim teksturama, suprotstavljajući prozirne, fluidne materijale gustom tkanju i brušenoj koži.

Kada pričamo o Jacquemusu, ne smijemo preskočiti modne dodatke jer velike su šanse kako ćemo ih uskoro viđati u kombinacijama svih “it” cura. Dizajner je ovoga puta predstavio dvije nove torbe, veliki “flap” clutch nazvan “La Spiaggia” te strukturirani “shopper” model “Le Bombola”. Istaknula su se i raznobojna ljetna oglavlja nalik balaklavama, mokasinke i espadrile četvrtastog vrha, ali i produžetak koncepta “duplih cipela” kroz nove modele sandala i natikača. Također, Jacquemus je ponovo potvrdio da je majstor modnog marketinga – dodatan “buzz” oko njegove slavljeničke revije izazvala je korejska megazvijezda Jennie Kim iz benda BLACKPINK, koja je na reviji “La Casa” imala svoj manekenski debi.

Foto: Instagram/Jacquemus

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE