Naočale stylish skandinavskog brenda napokon se mogu kupiti u Zagrebu

FLEYE Copenhagen, vodeći nišni brend u optičkoj industriji stigao je u zagrebački Opto Centar. Inovativne jednogodišnje kolekcije, kreirane jedinstvenim kombinacijama hipoalergenih materijala, više od dvadeset godina pomiču granice i postavljaju standarde u optičkoj industriji.

Misija FLEYE Copenhagena nije samo lansiranje dioptrijskih i sunčanih naočala, već i izgradnja smislenih veza s kupcima te naglašavanje bitnosti materijala i dizajna. Iza branda stoje Annette Estø, Hanne Rosenvold Anderson i Lars Halstrøm.

Održivost branda u stvaranju trajnih naočala uz odgovoran pristup

U FLEYE Copenhagenu održivost se odnosi na kreiranje trajnih naočala uz odgovoran pristup. “Svaki detalj pažljivo je razmotren, a mnoge promišljene odluke donesene su tijekom dizajniranja. Odabir materijala samo je jedna od njih. Naočale moraju biti lagane, a elementi moraju podržavati estetiku i osobnost okvira”, istaknuli su iz branda. FLEYE Copenhagen naočale proizvode se od iznimno laganih, ali izdržljivih materijala poput beta-titana, HDCA acetata, karbonskih vlakana i drveta, odnosno od hipoalergenih materijala. “Volimo reći da su FLEYE Copenhagen okviri dugotrajni. To znači da ih možete nositi sve dok vam dizajn ne dosadi, a ne zato što su se okviri slomili”.

Svake godine jedna kolekcija, a dostava uskoro vlakovima

FLEYE Copenhagen ne tvrdi da je 100% održivi brand, ali su u procesu učenja zbog svjesnosti njihovog utjecaja na okoliš. “Marljivo radimo na smanjenju ugljičnog otiska kojeg ostavljamo poslovanjem”. Kako ističu, već dugi niz godina proizvode sve lookbookove na FSC eko-certificiranom papiru, te su pokrenuli prestanak korištenja plastičnih vrećica u pakiranju. “Prije nekoliko godina odlučili smo lansirati samo jednogodišnje kolekcije i proizvoditi u manjim količinama. Također, u procesu smo zamjene zrakoplova vlakovima za dostavu proizvoda”.

Opto Centar, zagrebački očni centar koji se sastoji od poliklinike, optike, laboratorija za leće, te koji se nalazi u Vlaškoj ulici 64, uz široki spektar svjetski poznatih imena kao što su Pagani, Fendi, Emmanuelle Khanh Paris i Saint Laurent, pozicionirao se i kao jedinstvena zagrebačka optika nišnih brandova koji su rezervirani samo za najprestižnije svjetske concept trgovine. 

Foto: PR

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE