Napokon je stigla serija o Karlu Lagerfeldu koju ljubitelji mode ne smiju propustiti!

Na oduševljenje mnogih fanova, dugoiščekivana dramska serija “Becoming Karl Lagerfeld”, napokon je stigla na Hulu, a gledateljima donosi fascinantan uvid u život i karijeru jednog od najutjecajnijih modnih dizajnera svih vremena. Serija istražuje uspon Karla Lagerfelda, od njegovih ranih dana u modnoj industriji do preuzimanja kreativnog vodstva u prestižnim modnim kućama poput Chloé, Chanel i Fendi. Kroz prizmu osobnih borbi, inovativnih dizajnerskih pothvata i žestokih rivalstava, serija nudi sveobuhvatan portret Lagerfeldove osobnosti i trajne ostavštine u svijetu mode.

Radnja nas vodi u Pariz 1972., gdje Lagerfeld, tada 38-godišnjak, nastoji izboriti svoje mjesto u modnom svijetu, još uvijek pod sjenom svog bivšeg partnera Yvesa Saint Laurenta. Serija sjajno prikazuje njegovu odlučnost da se nametne svojim inovativnim konfekcijskim stilovima, dok se istovremeno nosi s vlastitim nesigurnostima i obiteljskim pritiscima. U seriju ulazi Jacques de Bascher, čiji se odnos s Lagerfeldom prikazuje kao neobična mješavina osobnog i profesionalnog, i koji dodatno komplicira Lagerfeldovu borbu za priznanjem i uspjehom.

Serija ne izbjegava prikazati snažnu emocionalnu složenost Lagerfeldova života, a posebno kroz njegov buran odnos s Jacquesom. Jacquesovo samopouzdanje i karizma ohrabruju Lagerfelda, ali njegova sklonost nesputanom življenju i promiskuitetu remeti dinamiku njihovog već kompleksnog odnosa.

Uloga Daniela Brühla kao Karla Lagerfelda sjajno dočarava njegovu emotivnu nedostupnost i kompleksnu osobnost. Brühl se u ovoj ulozi uspio potpuno transformirati u ikoničnog dizajnera, a sve kako bi gledateljima dao uvid u neprobojnu vanjštinu i proračunate poteze Lagerfelda. Izvrsne su i izvedbe Arnauda Valoisa kao Yvesa Saint Laurenta i Sunnyi Melles kao legendarne Marlene Dietrich, koje seriji daju dodaju dodatnu dubinu i autentičnost.

Umjetnička režija i vizualni elementi, s predivnim prikazima Pariza, Monaka i Rima, čine seriju pravim vizualnim užitkom, dok brza montaža i dinamičan soundtrack dodatno oživljavaju ovo razdoblje mode i kulture.

“Becoming Karl Lagerfeld” nije samo priča o modnom geniju, već i portret čovjeka koji je oblikovao i promijenio modnu industriju, a koji je iza sebe ostavio naslijeđe koje će trajati generacijama.

Foto: Profimedia

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE