Obožavaju ih ‘it’ cure: Sandale i balerinke brenda Alohas su na našoj ljetnoj listi želja

Trenutačno smo usred sezone rasprodaja, a u moru popusta koji nas vrebaju sa svih strana nije teško izgubiti “kompas” i odvažiti se na kupovinu nekvalitetnog, neodrživog ili, naprosto, nepotrebnog modnog komada. Kako biste kreirali svevremensku i dugovječnu garderobu, potrebno je izdvojiti nešto vremena i truda te potražiti brendove koji nude adekvatan omjer cijene, kvalitete, etičnosti i dobrog dizajna. A jedan od njih svakako je i španjolski Alohas.

Osnovan 2015. godine u Barceloni, Alohas je započeo kao proizvođač obuće, ali je s vremenom proširio svoju ponudu na odjeću i modne dodatke. Ovaj se brend ističe svojim inovativnim i održivim pristupom modi te posvećuje veliku pažnju etičkoj proizvodnji, koristeći visokokvalitetne materijale koji su često reciklirani ili organski uzgojeni. Većina njihovih proizvoda izrađuje se u Španjolskoj, čime podržavaju lokalne obrtnike i smanjuju ugljični otisak povezan s transportom.

Vrijedi spomenuti i njihov specifični model proizvodnje – “on-demand” (proizvodnja po narudžbi). Naime, Alohas prikuplja narudžbe od kupaca prije nego što započne proizvodnju, izbjegavajući gomilanje suvišnih proizvoda unaprijed. Također, brend se ističe iznimnom transparentnošću svog opskrbnog lanca, zagovarajući zaštitu radničkih prava i održivi razvoj.

Što se tiče samog dizajna, Alohas je i u ovoj kategoriji na razini zadatka. Njihove kožne balerinke Sway još su na proljeće postale veliki hit među trendsetericama zahvaljujući neodoljivom minimalističkom dizajnu, a veliki je plus vrlo prihvatljiva cijena – 160 eura. Kako temperature rastu, u kombinacijama “it” djevojaka uočavamo i sve više sandala ovog brenda, među kojima svakako vrijedi izdvojiti stylish kožne natikače te “basket” modele.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE