Ovog ljeta klasičnu crnu haljinu mijenjamo smeđom: Mango ima super model

Otkako je 20-ih godina prošlog stoljeća legendarna Gabrielle Coco Chanel popularizirala “malu crnu haljinu”, ovaj komad slovi za jedan od najsvestranijih koje možemo imati u ormaru. Iako je crna haljina mnogima i dalje prvi izbor svaki put kada žele igrati na sigurno, s godinama su pojedina ustaljena modna pravila uvelike izgubila na važnosti. Baš kao što vas danas više neće prozvati “modnim prijestupnikom” ako ne uparite cipele s torbicom ili pak kombinirate srebrni i zlatni nakit, nećete pogriješiti niti ako klasičnu crnu haljinu zamijenite, primjerice, smeđim modelom, koji se može pokazati podjednako praktičnim.

Čokoladna smeđa uvjerljivo je jedna od boja sezone, što je do izražaja došlo još u zimskim mjesecima. Svjedočili smo velikoj popularnosti smeđih modnih dodataka, koji su se zatim na proljeće sjajno uklopili u rastući trend “boho šika”, a čini se kako bi ovo ljeto mogla obilježiti upravo zemljana paleta boja.

Haljina u smeđoj boji, izrađena od kvalitetnog, prozračnog materijala poput lana, pamuka ili viskoze, s lakoćom će postati dio vaših ljetnih kombinacija, ali i komad za kojim ćete posezati svake godine. Odlično će je upotpuniti neutralni ili zlatni detalji, no pri stiliziranju svakako ne biste trebali bježati niti od žarkih nijansi, ali ni od crne (unatoč tome što smo to tradicionalno izbjegavali). Sjajan je primjer čokoladno smeđa haljina od viskoze iz nove Mango kolekcije, koja je privukla našu pažnju asimetričnim krojem te vješto pozicioniranim nabiranjem u svrhu naglašavanja struka te postizanja ženstvene siluete. A da je u pitanju zaista ljetni “must-have”, potvrđuje i činjenica da je ovaj model gotovo u potpunosti rasprodan na webshopu brenda.

Foto: Mango, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE