Potvrđeno je! Kultni film ‘Vrag nosi Pradu’ dobiva nastavak

Gotovo dvadeset godina kasnije, kultni film “Vrag nosi Pradu” dobiva svoj nastavak, baš kao što se već dulje vrijeme i nagađalo. Kako izvještavaju strani mediji, scenaristica omiljenog modnog klasika Aline Brosh McKenna piše potencijalni nastavak hit filma u produkciji Wendy Finerman, koja stoji i iza originala.

Blockbuster iz 2006. pratio je uspon Andy Sachs (Anne Hathaway) u nemilosrdnom svijetu mode, u kojem se našla nakon što je prihvatila posao asistentice glavne urednice vodećeg modnog časopisa Runway, Mirande Priestly (fenomenalna Meryl Street), čiji je lik uvelike baziran na “velikoj šefici” Voguea Anni Wintour. Prema navodima portala Puck, koji je prvi izvijestio o nastavku, u mogućem zapletu novog filma Priestly je još uvijek na čelu Runwaya, ali se časopis suočio s financijskim problemima suvremenog izdavaštva te je u reduciranom stanju. Njezina nekadašnja “desna ruka” Emily (Emily Blunt) navodno će imati novi posao, te bismo je mogli gledati u ulozi izvršne direktorice u konglomeratu luksuznih marki koji se reklamira u Runwayu.

Susret glavnih zvijezda “Vrag nosi Pradu” – Streep, Blunt i Hathaway – na pozornici ovogodišnje dodjele nagrada SAG mnogima je obožavateljima filma smjesta probudio nostalgiju, no nažalost još uvijek nije potvrđeno hoćemo li ih u nastavku filma ponovno vidjeti na okupu. Glumačka postava još uvijek nije potvrđena, a Disney, koji će biti studio iza filma nakon akvizicije originalnog Devil studija Fox 2000, zasad nije komentirao vijesti.

Međutim, vrijedi spomenuti kako je Hathaway nedavno, promovirajući svoj film “The Idea of ​​​​You”, za E! izjavila kako sumnja da će se ikada više pojaviti u ulozi Andy, izjavivši: “‘Ponekad stvari treba njegovati i čuvati kakve jesu i to je u redu”. S druge strane, Streep je još prije 12 godina izjavila kako bi vrlo rado snimila nastavak, našalivši se kako će “morati smršavjeti”.

Iako priznajemo kako bismo i sami voljeli vidjeti nastavak priče o Runwayu, u ovom ćemo se slučaju ipak morati složiti Hathaway. S obzirom na to da je prvi film zaradio ogromnih 326 milijuna dolara na kino blagajnama diljem svijeta, razumljivo je zašto je Disney odlučio snimiti nastavak, no poučeni recentnim (ne baš najuspješnijim) primjerima poput sequela legendarnog “Mean Girls”, ali i “spin-offa” “Seksa i grada”, pitamo se da li je ipak pametnije bilo reći – da citiramo Mirandu Priestly – “That’s all”.

Foto: Profimedia

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE