Štikle o kojima svi pričaju: Zendaya na svakom crvenom tepihu nosi ovaj model cipela

Mlada glumica Zendaya zaradila je titulu modne ikone nove generacije, ponajviše zahvaljujući svojim nezaboravnim izdanjima na crvenom tepihu. Proteklih je mjeseci Zendaya bila vrlo zaposlena – iza sebe ima turneje za dva blockbustera, “Dina: Drugi dio” te “Izazivači”, za koje je njezin stilist, genijalni Law Roach, osmislio niz različitih lookova. Od svjetlucavih oklopa do “tenniscore” bijelih haljina, Roach i Zendaya još su jednom potvrdili kako na crvenom tepihu naprosto ne mogu podbaciti, a zanimljivo je kako su u gotovo svim lookovima ostali vjerni istom modelu cipela.

Riječ je o legendarnom modelu brenda Christian Louboutin, So Kate 120. Model Kate je inspiriran ultimativnom “it” djevojkom, Kate Moss, inače bliskom prijateljicom dizajnera, a svoj je debi imao 2012. godine. Godinu dana kasnije svjetlo dana je ugledala i inačica s nešto višom potpeticom (čak 12 centimetara!), nazvana So Kate, minimalistička, a opet vrlo seksi salonka koja je obilježila 2010-e. Iako je model ostvario kultni status, na glasu je i kao iznimno neudobna cipela – što nije spriječilo Zendayu da je pretvori u svoj zaštitni znak.

“Dakle, mislim da je So Kate jedna od najsvestranijih cipela. Također je jedna od najbolnijih. Zapravo je sve počelo kad je Zendaya imala otprilike 14 godina, i sjećam se da je nosila cipele So Kate cijeli dan. To je prvi put da ih je nosila i kolabirala je. Rekla mi je – ‘moram skinuti ove cipele.’ ‘Nećeš ih skinuti’, rekao bih joj tada. I zadržala ih je na nogama, pa ih je opet obukla sutra, pa prekosutra… ”, otkrio j Roach za Recho Omondi u podcastu The Cutting Room Floor. Dodao je kako se Zendaya zatim zaljubila u ove štikle.

“To je postala naša stvar. A sada su joj stopala baš kao istrenirana. Mogla bi ih nositi cijeli dan, mogla bi plesati u njima, mogla bi podići noge, mogla bi trčati niz stepenice”, objasnio je stilist. Zanimljivo je i kako glumičina poveznica s Christianom Louboutinom nije motivirana sponzorstvom. “Ljudi se uvijek to pitaju, ali od Christiana Louboutina ne dobivamo ništa u novcu. Nikad nam nisu ispisali ček. Uvijek je bio stvarno autentičan, organski odnos – ona jednostavno voli te cipele. Ali, jesu li mi upravo poslali 40 pari za press turneju ‘Izazivača’? Jesu”, našalio se Roach.

Foto: Profimedia

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE