U Zaru je stigao ‘duplić’ neodoljivih Jacquemus naušnica – trešnjica!

“Cherry red” (crvena boja trešnje) je neupitno boja koja je obilježila mjesece iza nas, na čemu uvelike možemo zahvaliti i Simonu Porteu Jacquemusu. Francuski dizajner, poznat po živopisnim modnim revijama na nepredvidljivim lokacijama, prošlog je lipnja predstavio svoju kolekciju za jesen/zimu 2023. u vrtovima Versaillesa. Sama pista bila je žarko crvena, najavljujući brojne akcente i “it” modele u ovoj nijansi koji su se zatim pojavili – od popularne Le Bisou torbice i Mary Jane cipela kvadratnog vrha do nakita inspiriranog upravo trešnjama.

Naušnice, ogrlice i privjesci oblikovani poput sočnog crvenog voća instantno su postali hit, što, naravno, nije promaknulo vodećim high street brendovima. Tako je Zara u svojoj recentnoj kolekciji predstavila naušnice vidno nadahnute Jacquemusovim Les Boucles Cerise naušnicama. Razlike, dakako, postoje – Zarin je model izrađen od obojene smole i uključuje “peteljke” u zlatnoj boji, dok je Jacquemusov keramički i nešto realističnijeg dizajna.

Naravno, velika je razlika i u cijeni – hit model francuske modne kuće koštao je tristotinjak eura prije nego što se rasprodao, dok za Zarin “duplić” potrebno izdvojiti tek 12,95 eura. S webshopa je nestao brzinom svjetlosti (baš kao i mnogo skuplji original), no i dalje ga možete pronaći u većini Zarinih fizičkih trgovina.

Foto: Instagram, Zara, Harrods

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE