Zavirite u kolekciju muške odjeće i nakita s potpisom domaćih dizajnerica

Izašla je još jedna uspješna suradnja dizajnerice Ingrid Rojc i Sanje Kljajić koje su udružile svoje snage i napravile mušku kolekciju odjeće i nakita. Snimljena je u predivnom istarskom mjestu Grožnjan. “Ova kolekcija je posebna po suradnji s Ingrid Rojc, po tko zna koji put nas dvije surađujemo, a ovog puta Ingrid je izradila muške majice i košulje i moj se nakit savršeno uklopio. U ovoj smo kolekciji na jednom od modela po prvi puta zajedno uklopile nakit u sam odjevni predmet”, kaže Sanja.

Ova kolekcija sada je već druga muška, a izrađena je od lanaca, kože, metala, zakovica, gume, pirsing naušnica. “Iako sam mislila da sam u prvoj kolekciji iskoristila već sve moguće ideje, kada sam krenula s prvim komadom nakita, ostali su se samo nizali. Kao i u prvoj kolekciji i sada sam uživala u kreiranju i izradi elemenata koje sam spajala u komade nakita. Nakit se izrađuje izrezivanjem metala, turpijanjem i brušenjem. Brušenje je dio izrade u kojem posebno uživam, a mislim da se to vidi u konačnom rezultatu”, dodaje.

Narukvice su izrađene od tri vrste kože, koje se razlikuju po svojoj debljini i mekoći. “U ovoj kolekciji malo sam više pažnje posvetila muškom prstenju koje je zaista naišlo na super odaziv, neki koji nikada nisu nosili prstenje rado ih nose. Novi detalj koji do sada nisam koristila u izradi Sanjak nakita je savijanje dviju žica zajedno, koje kada se saviju i stanje čekićem dobiju jednu zanimljivu isprepletenu formu, i grubu i nježnu u isto vrijeme. Nakit je namijenjen muškarcima koji će njime zaokružiti svoj cjelokupan izgled, iako moram priznati da se sve više ženske populacije zanima za mušku kolekciju”, zaključuje Sanja.

“Unatrag nekoliko godina počela sam s izradom muških majica. Sve je nekako krenulo šalom, prvotno za člana jednog benda, uskoro nakon toga za prijatelja, pa prijatelja od prijatelja i korak po korak stvorio se krug mojih stalnih stranaka”, kaže Ingrid i dodaje: “Ovo je moja druga po redu muška kolekcija. Prva kolekcija snimljena u Ljubljani bila je pretežito sportska, no ovu sam izradila uzimajući u obzir karakteristike mojih muških klijenata i priznajem da je bio pun pogodak, dva dana nakon snimanja kolekcija je rasprodana.

Što se samih modela tiče, tu uvijek volim naglasiti da radim s vrlo kvalitetnim pamukom kojeg nabavljam u Milanu, a većina mojih stranaka mi je kroz vrijeme potvrdila izdrživost i otpornost te tkanine. Modeli su kao što inače to bude i za žensku odjeću, konstrukcijski zahtjevniji, rezani krojevi, s aplikacijama poput zakovica, Swarovski, patenta, kilera i drugo. Od ostalih tkanina dodatno koristim kožu, brušenu kožu, mrežu i brokat, te uglavnom prevladavaju okrugli i V izrezi.”

A kome je kolekcija namijenjena? “Svakome tko se želi isticati i nositi unikat, pogotovo jer u zadnje vrijeme dobivam sve više ženskih upita za muške majice. Za snimanje editorijala vrata nam je otvorio sad već kultni Truba bar u Grožnjanu. Posebno se zahvaljujemo Blazu Leskovicu koji nam je omogućio snimanje. Cilj je bio spojiti kontrast majica sa ambijentom lokala, a zasluga za tu izvedbu ide fotografima Giordano Cellich i Roberto Bilic koji su to besprijekorno izveli.”

Kolekcija IR MEN’S II 

Nakit: Hand made Sanjak 
Model. Luka Skocilic 
Foto: Giordano Cellich i Roberto Bilic 
Šminka: Anna Vlacic Pernich 
Frizura: Irena Bijelic 
Lokacija: Truba bar Blaz Leskovic 

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE