Kremasti domaći sladoled od kave

domaći sladoled od kave

Kavu obožavamo u svim godišnjim dobima i svim oblicima, ali ljeti nam je ipak najdraža u hladnoj verziji. Donosimo vam jednostavan recept za kremaste sladolede od kave sa zdravim sastojcima.

Sastojci: 

1 šalica jake hladne kave
1 šalica mlijeka od badema, lješnjaka ili kokosa
1 šalica sirovih indijskih oraščića
2-3 žlice javorova sirupa
½ žličice ekstrakta vanilije
⅛ žličice morske soli
2 žlice svježe kave u zrnu
2 žlice naribane tamne čokolade

domaći sladoled od kave

Priprema:

1. Miksajte kavu, mlijeko, indijske oraščiće, javorov sirup, vaniliju i sol u blenderu dok ne postignete glatku smjesu. 
2. U mlincu usitnite zrna kave i pomiješajte ih s naribanom tamnom čokoladom i zatim u kalupe za sladolede stavite po 1/4 žličice. 
3. Ravnomjerno ulijte mješavinu sladoleda u kalupe i na vrh stavite još malo mješavine čokolade i kave.
4. Zamrznite i poslužite hladno!

Dobar tek!

T.K.
Recept: withfoodandlove.com
Foto: Pinterest

[the_ad_placement id="post-side"]

NAJNOVIJE