Volimo jela koja nas neće dugo zadržati u kuhinji, ali i jela koja nam zbog brzine pripremanja neće izazvati grižnju savjesti zato što znamo da je ono što jedemo- zdravo.
Ukusna zdrava i lagana mediteranska salata od kvinoje u koju ćete dodati nasjeckane krastavce, rajčice i slanutak, a sve upotpuniti savršenim preljevom od maslinovog ulja i ostalih okusa koje će obožavati vaše nepce, idealan je prijedlog za vruće ljetne dane.
Sastojci (za salatu):
2 šalice kuhane kvinoje
1 šalica špinata (sjeckanog)
1 šalica malenih rajčica (prepolovljenih)
1 krastavac (izrezan na kvadratiće)
1 limenka slanutka
mladi luk (zeleni listovi za ukras)
Sastojci (za preljev/dressing):
½ šalice maslinovog ulja
sok od jednog limuna
2 žlice vinskog octa
1 žličica senfa
¼ čajna žličica češnjaka u prahu
1 žličica origana (suhog)
sol i papar prema želji
Priprema:
U malenu zdjelicu dodajte sve sastojke za preljev: maslinovo ulje, limun, vinski ocat, senf, češnjak, origano, sol i papar. Sve dobro pomiješajte. U veliku zdjelu dodajte kuhanu kvinoju, sjeckani špinat, rajčicu, krastavce i slanutak. Prelijte sastojke dressingom i na vrh dodajte zelene listove mladog luka. Dodajte limun, sol i papar prema želji.
Foto: Delightful Mom Food
