Vožnje koje život znače: Sve o još jednom hvalevrijednom projektu ‘Nisi sama – ideš s nama!’

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“ započela je 18. humanitarnu akciju za svoj najpoznatiji i najznačajniji projekt „Nisi sama – ideš s nama!“. Humanitarna akcija traje od 20. svibnja do 31. srpnja, a prikupljenim donacijama osiguravaju se sredstava za besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije. Tom prigodom je poznati hrvatski dizajner Zoran Aragović kreirao limitiranu kolekciju parea u dva dizajna.

Projekt „Nisi sama – ideš s nama!“ osigurava besplatan taksi prijevoz ženama oboljelim od raka na kemoterapije. Troškovi ovog projekta pokrivaju se isključivo donacijama, a Udruga je do sada osigurala više od 30.000 besplatnih taksi vožnji za 919 korisnica u vrijednosti od gotovo 280 tisuća eura.

Znamo koliko je ženama teška borba protiv raka. Pogotovo kada su same, bez podrške i utjehe. Želimo olakšati ženama mučan period liječenja osiguravanjem besplatnih taksi prijevoza kako bi ih odvezli na kemoterapiju. Zahvaljujemo brojnim građanima, tvrtkama i prijateljima Udruge, koji podržavaju naš rad svojim donacijama. Ova 18. humanitarna akcija samo je dokaz koliko znači podrška tijekom teškog razdoblja. Uz nas – niste same“, izjavila je ovim povodom Ivana Kalogjera Brkić, predsjednica Udruge Nismo same.

U trenutku razgovora s Ivanom Kalogjerom ovu uslugu koriste 182 žene, a od početka pružanja usluge ukupno 921. Besplatne taksi vožnje dostupne su na širem zagrebačkom području, a uključuju naselja i gradove poput Ivanje Reke, Velike Gorice, Zaprešića, Dugog Sela. Svaku od spomenutih 30 000 vožnji gospođa Ivana je osobno organizirala i samo u tom primjeru vidi se moć volontiranja i koliko svatko od nas može doprinijeti ovakvim akcijama.

Udruga žena oboljelih i liječenih od raka „Nismo same“ ima status stalnog prikupljatelja, a to je važna informacija za sve koji žele pomoći ili donirati. Taj status znači da baš uvijek možete donirati novac za taksi uslugu ili bilo koji drugi projekt udruge.

U početku su slične humanitarne akcije organizirali i po pet puta godišnje, a sada je to dva do tri puta jer su se projekti dobro afirmirali i prepoznati su od strane korisnika i društva. Međutim, gospođa Ivana objašnjava kako ih i dalje organiziraju dva do tri puta godišnje jer se pokazalo da su kampanje najbolji način da se ljude podsjeti koliko nekome znači ovakva podrška i da ih se motivira da pomognu.

Veliki prijatelj Udruge je i poznati hrvatski dizajner Zoran Aragović, koji stoji iza imena BiteMyStyle, za ovu 18. humanitarnu akciju je kreirao limitiranu kolekciju parea u dva dizajna, čijom će se prodajom prikupljati donacije za nastavak projekta besplatnog taksi prijevoza. Osim parea, humanitarnom akcijom obuhvaćeni su i drugi proizvodi hrvatskih dizajnera te proizvodi s logom Udruge. Kolekcija je limitirana jer dizajn i konačni proizvod dolaze iz ruku dizajnera koji je sam sašio svaki od komada.

„Kontinuirano pratim i podržavam rad Udruge Nismo same. Radujem se što sam i sada imao priliku sudjelovati u ovoj 18. humanitarnoj akciji, a limitirana kolekcija parea u dva dizajna moj je skromni obol. Vjerujem da će veliki broj naših građana nastaviti prepoznavati značaj ovog genijalnog projekta te ga podržati kupnjom parea ili ostalih proizvoda Udruge“, kazao je Zoran Aragović, poznati dizajner.

„Riječima mi je teško opisati koliko mi je značila ova usluga i koliko mi je Udruga pomogla u najtežem periodu mog života. Pozivam sve da se uključe donacijom i podrže nastavak projekta“, izjavila je Gordana Barberić, jedna od korisnica taksi prijevoza, prilikom najave nove humanitarne akcije.

Udruga Nismo same nedavno je proslavila svoj sedmi rođendan, a u godinama djelovanja broji mnoge uspješne projekte, kojima pružaju pomoć i podršku oboljelim ženama i njihovim obiteljima, kao što su: „Nisi sama – educiraj se uz zdravu kavu s nama“, „Ja sam snaga“, „Lila tjedan“, „U listopadu nosimo roza“, „Humanitarni buvljak“, „Niste sami – u spomen mami“ i drugi.

U 2022. i 2023. godini „zdrave kave“ su pokrile 16 gradova, više od 600 sudionica i skoro 60 liječnika, a projekt je postao sinonim za edukaciju i informiranje. Projekt se zbog interesa proširio i na hrvatske otoke, a ove godine potvrđene su tri kave na otocima Ugljanu, Korčuli i Cresu, a s otoka će se priča proširiti i na Fužine te Petrinju 10. listopada.

Foto: PR, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE