Ovo su browniesi u koje ćete se sigurno zaljubiti, a ne morate imati grižnju savjest ako pojedete nekoliko komada. Sastojci su super zdravi od datulja i kokosova ulja do badema i meda.
Sastojci:
Za podlogu:
¾ šalice oraha
¾ šalice lješnjaka
1/8 šalice sjeckane tamne čokolade
14 datulja
¼ šalice nezaslađenog kakaa u prahu
1 žlica kokosova ulja
¾ šalice oraha
¾ šalice lješnjaka
1/8 šalice sjeckane tamne čokolade
14 datulja
¼ šalice nezaslađenog kakaa u prahu
1 žlica kokosova ulja
Za glazuru:
1/3 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
1 žlica badema
5 datulja
3/8 šalice kokosova mlijeka
2 žlice rastopljenog kokosova ulja
2 žlice meda
1/3 šalice nezaslađenog kakaa u prahu
1 žlica badema
5 datulja
3/8 šalice kokosova mlijeka
2 žlice rastopljenog kokosova ulja
2 žlice meda
Priprema:
1. Stavite orahe i lješnjake u blender i usitnite ih. Dodajte datulje, čokoladu, kakao u prahu i kokosovo ulje i miksajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.
2. Stavite smjesu u protvan veličine 20×10 centimetara obložen papirom za pečenje. Pokrijte smjesu prozirnom folijom i stavite u hladnjak na 30 minuta.
3. U međuvremenu, napravite glazuru. Stavite sve sastojke za glazuru u blender i miksajte dok ne dobijete glatku, baršunastu smjesu. Ulijte glazuru preko baze i vratite sve u hladnjaku na najmanje dva sata ili preko noći.
4. Izrežite kolač na 12 komada. Browniese čuvajte u hermetičkoj posudi u hladnjaku do tjedan dana ili u zamrzivaču do mjesec dana.
T.F.
Foto: Pexels