
Popečci od tikvica jako su jednostavni za napraviti, imaju malo kalorija, a idealan su način za konzumaciju povrća u malo drugačijem obliku. Mogu biti odličan dodatak glavnom jelu, ali i zdravi snack koji si možete ponijeti na posao.
Sastojci:
0,5 kg naribanih tikvica
1 žličica soli
1/4 šalice brašna
1/4 šalice ribanog parmezana
2 češnja češnjaka, sitno sjeckana
1 veliko jaje
sol i papar, po ukusu
2 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
1/4 šalice brašna
1/4 šalice ribanog parmezana
2 češnja češnjaka, sitno sjeckana
1 veliko jaje
sol i papar, po ukusu
2 žlice maslinova ulja
Priprema:
1. Stavite naribane tikvice u cjedilo i posolite ih te ih ostavite 10 minuta da stoje. Nakon 10 minuta ih ocijedite.
2. U zdjeli izmiješajte tikvice, brašno, parmezan, češnjak i jaja te sve posolite i popaprite po želji.
3. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavljajte po žlicu smjese na tavu i poravnajte lopaticom. Pecite na jednoj pa na drugoj strani dok ne dobe zlatnu boju.
3. Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavljajte po žlicu smjese na tavu i poravnajte lopaticom. Pecite na jednoj pa na drugoj strani dok ne dobe zlatnu boju.
Poslužite toplo i dobar tek!
T.K.
Recept: damndelicious.net
Foto: Pinterest
Foto: Pinterest