Zagreb će uskoro dobiti termalno jezero na otvorenom koje će biti najveće u Europi!

Termalna jezera postaju sve popularnija destinacija za ljubitelje prirode i wellnessa diljem svijeta. Osim što nude opuštanje i relaksaciju, ujedno su i izvor mnogih zdravstvenih benefita. Izlet na termalno jezero savršen je bijeg od svakodnevnog stresa, te pruža jedinstveno iskustvo kupanja u prirodno toploj vodi, često bogatoj mineralima koji blagotvorno djeluju na kožu i tijelo. A da ovaj oblik rekreacije nije rezerviran samo za planinske krajeve ili egzotične destinacije, dokazuje i naš Zagreb koji će uskoro dobiti svoje prvo termalno jezero, ali i impresivni spa kompleks koji već sada jedva čekamo posjetiti.

Izgradnja termalnog jezera i lječilišnog kompleksa planirana je na području Blata, a nalazit će se neposredno uz buduću dječju bolnicu i golf igralište. Malo tko zna da je prije više od četrdeset godina u Zagrebu otkrivena topla voda, koja je tada ukazala na bogate izvore geotermalne energije ispod gradskih temelja. Nažalost, taj potencijal dosad nije bio u potpunosti iskorišten. No, situacija se polako mijenja, a Rudarsko-geološko-naftni fakultet je, uz pomoć stručnjaka, pripremio potrebnu dokumentaciju za izgradnju bušotina koje će omogućiti eksploataciju ovog vrijednog resursa. Ovo jezero će biti najveće geotermalno jezero u Europi, i bit će otvoreno poput vulkanskog kratera za kupanje, što će, uz brojne sportske sadržaje, zasigurno privući domaće i strane posjetitelje.

Prostor na kojemu će se graditi termalno jezero
Foto: Duval/Zagreb Tourist Board

U svakom slučaju, ovaj impresivni projekt ponudit će jednu posve novu dimenziju opuštanja (i zdravstvene usluge), te će učiniti Zagreb još privlačnijom destinacijom za sve one koji traže potpuni odmor za duh i tijelo. Više informacija stiže uskoro!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE