Kako se najbrže riješiti dosadnog celulita?

Već godinama unazad celulit se smatra neprijateljem ženskog tijela broj jedan. Iako ga svi imamo i u potpunosti je riječ o normalnoj pojavi, ipak bismo sve dali da ga možemo obrisati kao gumicom. Možda ga se ne možemo riješiti preko noći, no neki trikovi nam ipak mogu uvelike olakšati ovu nerijetko iscrpljujući borbu, a u nastavku smo izdvojili one koji zaista pružaju željene rezultate!

Celulit je uobičajeno kozmetičko stanje kože koje se manifestira kao neravnomjerno nakupljanje masnih stanica ispod njezinog površinskog sloja. To stvara karakterističan izgled “narančine kore” ili “grudica” na bedrima, stražnjici, trbuhu i drugim područjima tijela. Često je mišljenje kako je celulit uvjetovan isključivo prekomjernom tjelesnom težinom, no to nije točno jer se on pojavljuje na koži različitih dobnih skupina i tjelesnih oblika. Također, razlozi su brojni zašto se celulit negdje pojavile više, a negdje manje. Tako predispozicija za razvoj celulita može biti naslijeđena, što znači da neke osobe imaju veću sklonost razvijanju celulita od drugih, a utjecaj imaju i hormonske promjene, poput estrogena i progesterona, pa se češće pojavljuje kod žena tijekom puberteta, trudnoće i menopauze.

Kako smanjiti njegovu vidljivost na koži?

Sigurni smo da i sami to znate, no ne škodi ponoviti da je prehrana vrlo ključna u svemu, pa i u uklanjanju celulita.Pobrinite se da vaši obroci budu izbalansirani, bogati voćem, povrćem, cjelovitim žitaricama i nemasnim proteinima. Smanjite unos prerađene hrane, soli i šećera, jer ove namirnice zadržavaju vodu te pogoršavaju njegovu vidljivost. Nadalje, uključite tjelovježbu koja kombinira kardio vježbe (trčanje, brza šetnja, plivanje) s treningom snage. To će pomoći sagorijevanju masnoća i jačanju mišića, što može smanjiti izgled celulita.

Važno je naglasiti i da je izrazito bitno piti dovoljno vode tijekom dana jer, hidrirana koža ima manje izražen celulit, a značajan efekt postići će i redovite, anticelulitne masaže ili ciljane masaže koje poboljšavaju cirkulaciju. U kombinaciji s anticelulitnim kremama, ove masaže s lakoćom razbijaju masne stanice i smanjuju celulit, a mi smo u nastavku članka izdvojili nekoliko najboljih anticelulitnih masažera na tržištu, kao i nekoliko anticelulitnih krema koji se savršeno nadopunjuju, i koji će u kratkom roku dati vidljive rezultate!

Beurer Cellulite Releazer CM 100 Compact – masažer protiv celulita
Clarins Body Fit Anti-Cellulite Contouring Expert, Eveline Cosmetics Slim Extreme
BEURER CM 50 anticelulitni masažer
Ziaja Massage Oil, Collistar Anticellulite Thermal Cream
Beurer CM 100 Cellulite ReleaZer – masažer protiv celulita

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE