‘Baby Reindeer’ – Jeziva priča o ‘stalkanju’ trenutno je najgledanija serija na Netflixu

Netflixova nova serija “Baby Reindeer” vodi gledatelje na jedno krajnje neobično putovanje, i to kroz uznemirujuće iskustvo uhode, a koje je u potpunosti temeljeno na stvarnom životu, i koje je iskusio autor i glavna zvijezda serije – Richard Gadd.

Unatoč naslovu serije, ali i njenom autoru – stand-up komičaru, gledatelje je iznenadila činjenica da “Baby Reindeer” ipak nije bezbrižni sitcom. Naprotiv, ova sedmodijelna drama gledateljima nudi duboku, uznemirujuću priču koja ostavlja snažan dojam na publiku. Sve navedeno ovu je seriju dovelo na sam vrh najgledanijih naslova u regiji, a mi smo odlučili otkriti zašto svi ovih dana bruje o ovoj seriji.

Serija, koju je napisao Richard Gadd, crpi inspiraciju iz njegovog osobnog iskustva s uznemirujućom situacijom iz stvarnog života; Gadd igra fikcionaliziranu verziju sebe u svojim srednjim dvadesetima i glumi Donnyja, komičara koji se bori s pronalaskom posla i čiji se život naglo mijenja kada upozna jednu izgubljenu dušu u lokalnom baru. Ta izgubljena duša je Martha (koju je sjajno utjelovila Jessica Gunning), žena u svojim četrdesetima koja se bori s mentalnim problemima, a koja se hvata svaku priliku za ljudsku interakciju. Nakon što joj Donny pruži pažnju i razgovor, Martha postaje sve prisutnija i neprimjerenija, redovito posjećujući bar i upuštajući se u sve neprikladnije ponašanje.

Što je u početku izgledalo kao nevina zaljubljenost brzo postaje prilično zastrašujuće, ponajviše u trenutku kada Martha počne slati tisuće uznemirujućih poruka te se započne pojavljivati na Donnyjevim nastupima, i kod njega doma. Donny ubrzo otkriva stravične činjenice o Marthinoj povijesti, ali unatoč tome, mjeseci prolaze prije nego što poduzme bilo kakvu akciju. Pitanje zašto Donny nije reagirao ranije postavlja se kroz čitavu seriju, a sve se to odvija u isto vrijeme kada se Donny suočava sa svojim unutarnjim demonima i traumama iz prošlosti koje ga sprječavaju da se suoči sa situacijom.

Gadd iznosi slojevitu introspekciju kroz Donnyjevu naraciju, te tako razotkriva kompleksnost svih njegovih osjećaja i strahova. I zaista, praćenje “Baby Reindeer” serije može biti teško i iscrpljujuće, ponajviše zbog intenzivne prirode same priče. Ipak, serija nudi i trenutke mračnog humora te osigurava duboku refleksiju o moći traume. Više informacija otkrijte u traileru:

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE