Ups, netko je prestigao Kylie Cosmetics na putu do prve milijarde!

Ovih dana naveliko se počelo pisati o Kylie Jenner i njenom nepojmljivom bogatstvu od gotovo 900 milijuna dolara te je popunila naslovnice svih svjetskih medija kao najmlađa žena beauty svijeta koja posluje s tvrtkom vrijednom milijardu dolara i koja je u potpunosti u njenom vlasništvu.

Dakle, Kylie Jenner uspjela je napraviti ono što još nitko dosad nije i tom titulom se ponosila svega nekoliko dana. Naime, ukupno bogatstvo Kylie Jenner procjenjuje se na nevjerojatnih 900 milijuna dolara, a vrijednost njene tvrtke Kylie Cosmetics na još nevjerojatnijih 800 milijuna. Naravno, tvrtka nije vodeća u beauty svijetu, ali je rijetkost budući da je u potpunom vlasništvu osnivača i takvom namjerava ostati. A kako društvene mreže nikada ne miruju, stvar je otišla toliko daleko da je neki anonimac odlučio pokrenuti GoFundMe web stranicu kako bi Kylie nadomjestili i tih par milijuna koji joj nedostaju do tog velikog koraka. Ipak, ubrzo nakon, saznalo se kako je Pat McGrath s trona skinula Kylie te zasjela na mjesto prve milijarderske kompanije nakon što je od nekoliko investitora zaprimila i do 80 milijuna dolara za ulaganje u sve buduće projekte.

 

Objavu dijeli Pat McGrath (@patmcgrathreal)

Kylie Jenner svejedno je netko o kome ćemo još dugo slušati. Proizašla je iz klana Kardashian i u svega tri godine napravila ono što još nitko nije. Iako to (više) nije službeno, prva najmlađa self-made milijarderka itekako je velika titula, posebice kad znate da je njoj tek 20 godina. Iako se uvijek javljaju rasprave o tome duguje li ona ovaj impresivan uspjeh svojoj itekako poznatoj familiji, činjenica je da je ona najmlađa od sestara, ali i u svijetu koja je podignula tvrtku iz temelja i u rekordnom roku postigla zavidne rezultate. Uspoređujući ju s Pat McGrath, vjerojatno najcjenjenijim imenom beauty industrije, koja je svoj talent brusila već gotovo 30 godina i postala najtraženijom make up artisticom modnih krugova i celebrity svijeta, jasno je kako postoje neke razlike. Naime, Pat je 2016. godine pokrenula vlastitu tvrtku Pat McGrath Labs i zahvaljujući već spomenutim rezimeom, uspješno lansirala make up liniju i brojne kolekcije.

 

Objavu dijeli Kylie (@kyliejenner)

Kylie, koja je svoju make up liniju izgradila na temeljima hype oko vlastitih usnica i godinama ne odgovorenog pitanja ‘je li ili nije napumpala usta‘ ne može se usporediti s nekim tko je životnu karijeru posvetio ovom trenutku. Pa opet, s druge strane, neosporivo je kako su Kylie i njena majka i menadžerica Kris Jenner imale odličan njuh za biznis i ono zbog čega je Kylie punila naslovnice žute štampe, sjajno iskoristile i unovčile. 

U svakom slučaju, priče poput ovih samo su dokaz da nije bitno koliko godina imate niti koja je vaša pozadina i dosadašnji životni put. Dokle god imate originalnu ideju i puno volje za radom, u svega nekoliko godina i vi možda završite na naslovnici Forbes magazina.

 

Objavu dijeli Kylie (@kyliejenner)

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE