Ljubitelji obožavanih Kinder čokoladica zasigurno su već mnogo puta pokušali rekreirati recepte omiljenih slatkiša, barem u nekom obliku. I dok na bespućima Interneta zaista s lakoćom možete pronaći ‘homemade’ verziju svega što vam padne na pamet, postići okus sličan kultnoj Kinder čokoladi može biti zaista izazovan zadatak, a moramo priznati da i većina recepata ne rezultira desertom kakvog smo priželjkivali.
No, ovoga puta pronašli smo savršen recept za još jednu obožavanu čokoladicu – Kinder Maxi King. Okus mliječne kreme u kombinaciji s ukusnom karamelom i hrskavim lješnjacima dobitna su kombinacija za savršenu tortu koja će oduševiti sve vaše goste, a koji će odmah prepoznati o kojoj se izvornoj čokoladici radi. Odmah ćemo napomenuti da priprema ovog recepta i nije posve jednostavna kao recepti koje inače preferiramo, no budite sigurni da je itekako vrijedna truda! Recept potražite u nastavku:
Sastojci su primjereni za posudu promjera 18 cm
Čokoladni biskvit:
55 g maslaca
90 g crne čokolade
2 jaja
2 žlice šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
malo soli
Karamela:
180 g šećera
20 g maslaca
150-170 g slatkog vrhnja
Mliječna krema:
270 g mascarpone sira
270 g slatkog vrhnja za šlag
100 g kondenziranog mlijeka
1 žličica ekstrakta burbon vanilije ili ostrugane jezgre jedne mahune vanilije
20 g želatine fix (1 pakovanje) ili 3 lista želatine
Za pripremu biskvita na pari otopite čokoladu s maslacem i ohladite do mlakog. Od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg, a žumanjke istucite u drugoj posudi sa šećerom, soli i ekstraktom vanilije. U to ulijte čokoladnu smjesu i izmiješajte kuhačom, a onda lagano umiješajte i snijeg od bjelanjaka. Masu ravnomjerno rasporedite po plehu i pecite na 165 stupnjeva oko 20 minuta. Biskvit ohladite i stavite na podlogu te iskoristite ‘prsten’ za tortu.
Za pripremu karamele u velikoj tavi zagrijte šećer na srednjoj vatri dok se ne otopi i dok ne dobijete smeđu karamelu. Za to vrijeme zagrijte slatko vrhnje i polako ga uz miješanje ulijevajte u otopljeni šećer. Miješajte dok ne dobijete glatku karamelu, a ako se u međuvremenu stvore tvrde grudice šećera, ne brinite – nastavite miješati dok se šećer ponovno ne otopi. Uz miješanje kuhajte još par minuta da se karamel zgusne. Smjesu ostavite sa strane i umiješajte maslac, a potom ulijte karamel u zdjelu i prekrijte plastičnom folijom. Ohladite ga na sobnoj temperaturi.
Za pripremu slatke mliječne kreme umutite slatko vrhnje, pomiješajte mascarpone sir s vanilijom i kondenziranim mlijekom u velikoj zdjeli. Dodajte fix želatinu i sve skupa dobro promiješajte. Ako koristite listiće želatine, samo je namočite u hladnu vodu, ocijedite i otopite u tri žlice zagrijanog vrhnja, koje zatim uz miješanje dodajte ostatku kreme i dobro promiješajte.
Na kraju špatulom umiješajte vrhnje za šlag te polovicom kreme premažite čokoladni biskvit. Stavite ga u hladnjak ili nakratko u zamrzivač, a drugu polovicu kreme držite na sobnoj temperaturi kako se ne bi prebrzo stisnula.
Pažljivo rasporedite karamel u sredini do 2 centimetra od ruba. Karamel treba biti ohlađen, ali još uvijek maziv. Prekrijte drugom polovicom kreme i dobro pazite da prvo dobro popunite rub oko karamele. Sve skupa stavite u hladnjak na najmanje 6 sati, a najbolje preko noći.
Za čokoladni preljev i dekoraciju iskoristite 80 g slatkog vrhnja za šlag u kojemu ćete otopiti 100 g crne čokolade. Ohlađenoj torti skinite obruč i prelijte ju čokoladom. Ukrasite ju sjeckanim lješnjacima i poslužite! U slast!