Kućica Sljeme savršena je zagrebačka oaza za opuštanje koju morate posjetiti već ovog vikenda!

S prvim sunčanim danima ne treba nam previše razloga da vrijeme provedemo na otvorenom. Boravak u prirodi odličan je način punjenja baterija, zato su nam jednodnevni izleti omiljena aktivnost kojom ispunjavamo svaki slobodan trenutak. Svi Zagrepčani će se složiti da je prava sreća što odlične lokacije u prirodi ne moraju tražiti predaleko jer Medvednica se nalazi na dohvat ruke, a ima sve za predivan vikend u prirodi.

Medvednica i njen vrh Sljeme oduvijek su posebno važna lokacija za slobodno vrijeme Zagrepčana svih generacija. Do Sljemena se možete i popeti, ali i dovesti, zato je ovo idealno mjesto bez obzira koliko slobodnog vremena imate na raspolaganju. Kako god došli na Sljeme, obavezno se zaustavite u Kućici Sljeme koja se nalazi tik uz sljemensku žičaru. U opisu na Instagram profilu Kućice Sljeme stoji ‘1.000 metara suncu bliži!‘, što jako dobro sažima energiju i atmosferu ovog preslatkog objekta.

Mjesto s kojeg nećete htjeti otići

Osim zatvorenog dijela koji se savršeno mjesto za šalicu čaja ili punča tijekom zime, vanjski dio Kućice Sljeme stvoren je za sunčane proljetne i ljetne dane. Na travnjaku oko kućice nalaze se oaze za odmor s vrećama za ležanje, ležaljkama te stolovima i stolicama. Također, na travnjaku se nalazi i dječji kutaka koji će obožavati najmlađi. Jedino što ovdje nećete moći napraviti je odvojiti se od ove preslatke terase na kojoj bismo mogli beskonačno upijati sunčeve zrake i uživati u pogledu na grad. Povrh toga, dobra atmosfera u Kućici Sljeme zagarantirana je ponudom domaće hrane, pića i glazbenim DJ setovima. Ako možete, ovu lokaciju posjetite tijekom tjedna, kada je ovdje nešto manje ljudi nego vikendom kada će vam biti potrebno malo više strpljenja, ali ne sumnjamo da ćete biti maksimalno opušteni čim se nađete na predivnom zagrebačkom vrhu.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE