Šetnica kroz kanal sv. Ante jedna je od najljepših u Hrvatskoj i oduševit će vas na prvi pogled!

Osim zapanjujućih otočića i prekrasnih plaža, Lijepa Naša može se pohvaliti i velikim brojem prekrasnih šetnica uz more, od koje se svakako izdvaja čarobni Rajski put na otoku Krku o kojemu smo već ranije i pisali. No, ovoga puta smo na svoju bucket listu dodali još jednu šetnicu koja je svoje mjesto našla na jugu zemlje, u blizini Šibenika, i sasvim smo sigurni kako će vas oduševiti na prvi pogled!

Riječ je o šetnici kroz kanal sv. Ante, koja još uvijek nije toliko razvikana i popularna među turistima, usprkos prekrasnom panoramskom pogledu i kulturnim vrijednostima koji nudi. Šetnica je duga oko 4 kilometra i povezuje područje od uvale Paninkovac do otočića Školjića pred Tvrđavom sv. Nikole. Do same šetnice se u kanalu može doći automobilom, pješice ili biciklom, iz uvale Paninkovac u Šibenskom zaljevu ili cestom prema Zablaću iz uvale Škar. Za obilazak šetnice u jednom smjeru, potrebna su vam oko dva sata, a sama šetnica pruža jedinstveno iskustvo prelijepog obilaska netaknute prirode te mogućnost nenadmašnog panoramskog pogleda na cijeli grad i šibenski arhipelag s nekoliko lokacija, uključujući i prekrasne uvale s kristalno čistim more. Šetnica je pogodna za obiteljske šetnje i razgledavanja, organizirane turističke grupe, rekreativno trčanje i vožnju biciklom koju ćete još dugo pamtiti.

Ono što nam se posebno svidjelo jest činjenica da stazu možete posjetiti i tijekom noći, što je zasigurno dobra ideja za sve one koji planiraju posjetiti šibenski kraj tijekom ljeta, kada je, usudili bismo se reći, prevruće za kilometarske šetnje na suncu. Put će vam osvjetliti solarne svjetiljke postavljene uz samu stazu, a koje cijelom mjestu daju jednu zaista posebnu atmosferu koju morate iskusiti barem jednom u životu!

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE