Lago di Tovel jedno je od najljepših jezera u sjevernoj Italiji i kao stvoreno je za proljetni izlet

U sjevernoj Italiji postoji mnogo prekrasnih jezera koja su sjajna odredišta za proljetne izlete. Iako su uvjerljivo najpopularnija jezera Como, Maggiore i Garda, Italija krije još mnoštvo manje poznatih, a jednako lijepih oaza prirode koji ostavljaju bez daha.
Jedno od takvih mjesta svakako je Lago di Tovel – jezero koje se nalazi u regiji Trentino-Alto Adige/Südtirol u sjevernoj Italiji, u pokrajini Trento. Smješteno u prirodnom parku Adamello-Brenta, jezero je poznato po svojoj prekrasnoj tirkiznoj boji, koja najviše dođe do izražaja upravo u proljetnom razdoblju, kada boje prirode koja okružuje ovo čarobno mjesto izgledaju jednako zadivljujuće baš kao i samo jezero. Jezero je u prošlosti bilo poznato po prirodnom fenomenu poznatom kao “Crveni tovel”, gdje je voda u određenim razdobljima godine postajala crvena zbog prisutnosti određene vrste algi. Nažalost, ne postoji način da se predvidi razdoblje pojave ovih algi, a svjedočili su im samo sretnici koji su se u tom trenutku pronašli na jezeru.
 
Idealna lokacija za aktivni izlet
Osim samog jezera kojeg možete okružit i beskonačno šetati, čitavo područje oko jezera Lago di Tovel popularno je za planinarenje i aktivnosti na otvorenom kao što su ribarenje, vožnja kajakom ili pak promatranje divljih životinja u sklopu vođenih tura. Također, u okolici se nalazi nekoliko planinskih domova i restorana gdje posjetitelji mogu uživati u domaćoj kuhinji i s prostranih terasa uživati u prekrasnom krajoliku. Stoga, ako još uvijek tražite najljepše lokacije za proljetne izlete, predlažemo da na svoj popis uvrstite prekrasni Lago di Tovel i priuštite si izlet za pamćenje!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE