Naš otočić uvršten je na popis najpodcjenjenijih otoka u Europi!

Lastovo, naš maleni, daleki otok koji je svoj dom našao u južnoj Dalmaciji, nedavno je dobio priznanje kao jedan od najpodcjenjenijih otoka u Europi za 2024. godinu, prema Globalnoj turističkoj stranici Big 7 Travel. Ovaj dragulj Jadranskog mora zauzeo je visoko treće mjesto na listi koja ga je svrstala na sam vrh destinacija koje zaslužuju više pažnje svjetskih putnika.

Iako nije toliko razvikan kao neki od drugih dalmatinskih otoka poput Hvara, Korčule ili Brača, Lastovo se definitivno ističe svojom bogatom poviješću, netaknutom prirodom i autentičnim doživljajem lokalnog života. Sa svega nekoliko stotina stanovnika, Lastovo zrači mir i autentičnost, a posjetiteljima garantira idiličan, miran odmor i jedinstveni mediteranski doživljaj. I zaista, jedna od najatraktivnijih karakteristika Lastova jest njegova netaknuta priroda – Preko 70% otoka pokriveno je bujnom šumom, a kristalno čista obala nudi prekrasne plaže, uvale i koraljne grebene koji doslovce zovu na uživanje, a koji posebno privlače ljubitelje ronjenja.

No, Lastovo nije samo oaza prirode. Ovaj lijepi otok također je i dom drevnim kamenim selima koja oživljavaju bogatu povijest i kulturnu baštinu ovog kraja. Lokalni šarm otoka vidljiv je i kroz tradicionalnu kuhinju, glazbu, običaje i dijalekt, te posjetiteljima daju jedinstveni uvid u život na ovim prostorima. Unatoč svom neospornom šarmu i ljepoti, Lastovo je dugo vremena uživao statu skrivenog dragulja na Mediteranu. No, zahvaljujući priznanju Globalne turističke stranice Big 7 Travel, ovaj otok već ove sezone može očekivati veći protok turista, što se, sigurni smo, mnogima i neće svidjeti. Potpuno Big 7 Travel listu otkrijte na linku.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE