Sjajna prilika za produženi vikend: ulaz u NP Krka tradicionalno je besplatan!

Još jedan produženi vikend nam se bliži pa je pravo vrijeme da isplaniramo kako ga provesti. Prvi maj, Prvi svibanj ili Međunarodni praznik rada, kako god ga nazivali, je dan koji za većinu nas znači vrijeme s prijateljima, najčešće u prirodi i uz dobru hranu. Ako još niste odlučili gdje i kako provesti slobodan ponedjeljak predlažemo da iskoristite promotivne ponude u Nacionalnom parku Krka.

Nacionalni park Krka jedan je od predivnih dijelova prirodnim ljepotama bogate Šibensko kninske županije, a obuhvaća površinu nešto veću od 100 km² najljepšeg toka rijeke Krke i donji tok rijeke Čikole. Osim predivnih sedrenih barijera i slapova, ono što ovaj park izdvaja od ostalih je bioraznolikost. Krka je impresivna rijeka koja s potopljenim dijelom doseže dužinu od oko 72,5 km.

Ova tipična krška rijeka izvire u podnožju planine Dinare u blizini grada Knina. Sa sedam sedrenih slapova i ukupnim padom od 224 m, Krka je prirodni i krški fenomen, slično kao i na Plitvičkim jezerima sedreni slapovi temeljni su fenomen ove rijeke zbog čega je tijekom godine posjete tisuće domaćih i stranih posjetitelja. Područje nacionalnog parka predivan je spoj prirodnih ljepota, arheoloških nalazišta i domaće gastro ponude, tako da će ovdje svatko pronaći nešto za sebe.

Tradicionalna proslava Praznika rada na Krki

Promotivna akcija na cijene ulaznica koja traje do kraja travnja razlog više za obići najljepšu rijeku u Dalmaciji, a nakon travnja na Krki se tradicionalno obilježava 1. svibanj, odnosno Praznik rada. Nacionalni park Krka tim povodom svim posjetiteljima omogućuje besplatan ulaz. Zato ako još niste osmislili svoj produženi vikend, zeleni biser šibenskog zaleđa savršeno je mjesto da vrijeme provedete s obitelji ili prijateljima. Sve detalje o aktivnostima, lokalitetima i ponudi na području parka pronađite na poveznici.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE