Staza 7 slapova: Najljepša staza u Istri koju morate obići barem jednom u životu!

Proljeće je sve bliže, a ususret toplijim danima kojima se neizmjerno veselimo, bacili smo se na planiranje aktivnih vikend izleta koje upravo u proljetnom razdoblju najviše volimo! Tako smo, proučavajući bajkovitu Istru, naišli na zadivljujući stazu sedam slapova, ujedno i jednu od najpoznatijih i najljepših staza za pješačenje u čitavoj zemlji.

O stazi ”Sedam slapova” možete pronaći brojne zanimljivosti, a uvrštena je u popise nekih od najljepših europskih šetnica koje su uvjerljivo najljepše u proljeće i kasnu jesen, kada možete uživati u nevjerojatnim zvukovima i prizorima slapova koji su tada najsnažniji. Sama staza duga je čak 15 kilometara te iziskuje pet sati šetnje, pa valja istaknuti kako za one neiskusne ovaj put nije nimalo lak! Većim dijelom ova staza prolazi uz tok rijeke Mirne te vas vodi kroz obilazak sedam zadivljujućih slapova koje nose zanimljive priče i otkrivaju mistične ljepote Istre koje će vas, bez imalo sumnje, osvojiti na prvu.

​Prvi slap do kojeg stižete stazom visok je 5 metara, a na svom putu ćete uživati i u prizorima brojnih malenih jezeraca i usputnih slapića koji vas vode sve do najveće atrakcije – slapa Vela, visokog čak 26 i pol metara! Područje oko slapa je idilično mjesto za predah, ali i savršena kulisa za nezaobilazno fotkanje neukrotive rijeke Mirne koja će svim avanturistima na ovom putu pružiti iskustvo za pamćenje. Detaljan popis i kartu staze potražite na linku.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE