EKSKLUZIVNO Doznajemo sve o novim kostimima Baby Lasagne: ‘Sever i ja imamo sličnu estetiku’

Odavno Hrvati s ovolikom pozornošću nisu pratili sve informacije i vijesti vezane uz Eurosong, sve zahvaljujući Marku Purišiću poznatijem kao Baby Lasagna, koji je na ovogodišnjem natjecanju jedan od glavnih favorita. Karizmatični Istrijan i njegov hit “Rim Tim Tagi Dim” osvojili su srca domaćih, ali i brojnih europskih zaljubljenika u Eurosong, čemu svjedoči i oduševljenje kojim je prošlog vikenda dočekan na spektakularnom pre-partyju u Londonu.

Lasagna je osim po energičnoj glazbi prepoznatljiv i po svojoj estetici, stoga nas nije iznenadilo što je posvetio mnogo pažnje i svojim outfitima za eurovizijska događanja. U tome mu je pomogao naš renomirani dizajner Rober Sever, koji je za glazbenika dizajnirao nekoliko “custom made” komada. Lasagna je tako na Eurovision Partyju u Londonu izveo svoj hit “Rim Tim Tagi Dim” u košulji od čipke u baroknom stilu, dok je za medijska pojavljivanja odabrao unikatnu traper jaknu napravljenu od različitih vrsta traper materijala kombiniranih s vintage goblenom te sweatshirt koji je bio izrađen od tkanine na kojoj je Sever ručno izbjeljivačem ispisao “Baby Lasagna”.

Kako doznajemo, svi komadi odjeće specijalno su dizajnirani za Marka, a do suradnje je došlo nakon što je Baby Lasagna bio specijalan gost na nedavnoj Severovoj reviji, na kojoj je predstavljena proljetna kolekcija “Severocco”. “Robertov dizajn odjeće koju mi je napravio za pre-partyje odlično se uklopio u cjelokupnu glazbeno-scensku priču. I publiku i mene posebno je dojmila bijela košulja s voluminoznim rukavima, napravljena od čak 5 različitih vrsta čipke. Drago mi je da surađujemo i da imamo sličnu estetiku kada je riječ o modi”, rekao nam je Baby Lasagna.

Sever je komade osmislio specijalno za Marka, a i ovoga puta dizajnera je inspirirala simbioza glazbe i mode. “Jako mi se svidjelo što je Marko otvoren za suradnju i jednostavno smo uspostavili vizualni kontakt. Ja sam dobio odriješene ruke te sam sve preuzeo i zapravo mu samo poslao gotove kreacije za London”, rekao nam je Robert Sever o suradnji s Lasagnom. Podsjećamo, poznati hrvatski dizajner na sceni je već više od dva desetljeća, a kroz cijelu karijeru surađivao je s različitim glazbenicima kao što su Severina, Nina Badrić, Divasice, Luka Nižetić, Ivana Kindl, Novi fosili te mnogi drugi, stoga je za njega suradnja s Marko bila, kako kaže, organski slijed događaja.

Foto: PR

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE