Ove sezone svi luduju za polo majicama, potražili smo najljepše modele

Kada bismo morali odabrati “it” djevojku čiji je stil obilježio sezonu, bez mnogo razmišljanja bismo se odlučili za Zendayu. Mlada glumica najpoznatija po ulogama u blockbusteru “Dina” te hit seriji “Euforija”, trenutačno promovira svoj najnoviji film “The Challengers”. Zendaya je poznata po nepogrešivim lookovima na crvenom tepihu, a s obzirom na to da u novom filmu glumi Tashi, bivšu tenisačicu i trenericu, njezina najnovija viralna modna izdanja redom su inspirirana tenisom.

Zendaya je tako proglašena predvodnicom “tenniscorea”, estetike inspirirane elementima ovog sporta koja kao mikrotrend dobiva sve više pažnje na TikToku. I dok se u Zendayinom slučaju “tenniscore” manifestirao kroz glamurozne i “campy” lookove za svečane prilike, trendseterice na društvenim mrežama dokazale su kako je ovaj stil odijevanja itekako primjenjiv i u svakodnevnim kombinacijama.

Plisirane suknje, kratke pripijene sportske haljine te majice s polo ovratnikom samo su neki od ključnih komada koji se pojavljuju u ovakvim lookovima, a direktno se nadovezuju i na druge popularne stilove poput “preppy” i “old money” estetike.

Da će ovakav izgled biti vrlo poželjan i u mjesecima pred nama potvrđuje i velika zastupljenost spomenutih komada u modnim kolekcijama. Uzmimo za primjer majice i topove s polo ovratnikom, oličenje sportske elegancije kakva je bila vrlo popularna 90-ih i ranih 2000-tih. Zamijenite li klasični T-shirt polo majicom u retro “štihu”, uvjereni smo kako ćete baš svakom dnevnom looku dodati dašak dobrog stila i profinjenosti. U nastavku donosimo nekoliko šik modela koji vam mogu poslužiti kao inspiracija za kupovinu.

Foto: Instagram, Profimedia, Mango, Zara, COS, Massimo Dutti

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE