Trgovine su preplavile prve ravne sandale: Donosimo 10 favorita

Zakažite pedikuru – sezona otvorene obuće uskoro je i službeno otvorena! Ponudu popularnih high street trgovina preplavile su prve natikače i sandale te već sada bez problema možemo razaznati vodeće trendove sezone u ovoj kategoriji. Kada pričamo o natikačama, očito je kako otmjeni modeli tankih potplata nadahnuti kultnim Hermesovim Oranom nastavljaju dominirati i ovog proljeća, a u novim kolekcijama vratili su se i pojedini omiljeni stilovi ravnih sandala.

Tako ćemo u narednim mjesecima viđati mnogo modela unisex izgleda, poput robusnih “dad” sandala s višestrukim remenjem nalik Chanelovom bestselleru. Također, i dalje su vrlo zastupljeni ribarski modeli, remenčića isprepletenih u oblik nalik košari, kakve je prije par sezona popularizirala Prada. Iako ovakvi modeli na prvu možda djeluju grubo i gotovo muževno, uvjerit ćete se kako mogu odlično upotpuniti čak i one najženstvenije komade.

Novi trend koji će odigrati važnu ulogu među ljetnom i proljetnom obućom svakako je “boho šik”. Ova je estetika bila vrlo popularna u ranim 2010-ima, kada su je promovirale trendseterice poput Sienne Miller i sestara Olsen, a njezin veliki povratak najavila je debitantska kolekcija Chemene Kamali za Chloe prikazana u veljači. “Boho šik” u kategoriji sandala podrazumijeva mnogo zemljanih tonova, brušene kože, vezica i etno detalja, koji će se sjajno uklopiti uz nježne i romantične modne kombinacije.

Foto: Instagram, Zara, Mango, Stradivarius, Massimo Dutti

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE