Stan kolekcionara iz Berlina prava je inspiracija za maksimaliste

Životni prostor odražava nas same, naše preferencije, stil života i hobije. Upravo zbog toga u uređenju doma težimo prikazati dio sebe i dio osobnog stila. Iza kreativnih i autentičnih interijera najčešće stoje baš takve individualne priče. Pronašli smo savršen primjer onoga što bismo nazvali unikatnim prostorom, a mogao bi inspirirati sve koji se žele okušati u nešto odvažnijem stilu uređenja.

U posljednje vrijeme sve se više govori o maksimalizmu u uređenju, miješanje stilova je dobrodošlo kao i kombiniranje modernih i vintage komada s praktičnim ulovima iz second hand trgovina ili s buvljaka. Sve to malo nas je odvojilo od bež i minimalističke estetike i poguralo prema šarenijoj strani interijera.

Maksimalizam kao takav zasigurno nije svačiji izbor, no ako poželite u svom prostoru kreirati življu paletu boja i neki odvažniji kutak, maksimalistički interijeri su mjesto gdje trebate potražiti inspiraciju. Vlasnik jednog takvog stana je berlinski kolekcionar Mike Klar, koji na Instagram profilu @herrklar svakodnevno objavljuje detalje iz svog doma.

Prvo što ćete primijetiti kada uđete na njegov profil je šareni feed koji dobro reprezentira paletu boja u stanu. Roza, bordo, boja patlidžana, žuta, plava, narančasta – u Klarovom stanu dominiraju duboke zasićene boje. Stan je opremljen mahom dizajnerskim kolekcionarskim namještajem, kao i radom suvremenih dizajnera i umjetnika. Također, može se pronaći i poneki IKEA detalj nastao u dizajnerskim suradnjama poput one s nizozemskom dizajnericom Sabine Marcelis.

Najinspirativniji dio stana HerrKarla je slaganje boja i miješanje tekstura. Tako primjerice u kuhinji spaja ružičastu nijansu s vibrantnom narančastom i sve zaokružuje klasičnim podom šahovskog uzorka. Iako se radi o snažnim elementima, prostor i dalje djeluje udobno i nepretenciozno, a takav ambijent se proteže kroz sve prostorije.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE