Pepco ima predivnu papirnatu lampu za ljubitelje wabi-sabi i japandi stila

Papirnate lampe ili lampe od rižinog papira dio su nasljeđa zemalja Dalekog Istoka. Prvi oblici datiraju iz vremena dinastije Han u Kini. Danas su ovakve lampe postale neizostavan dio modernih interijera, a za njihovu popularizaciju zaslužan je nevjerojatni umjetnik, kipar i dizajner Isamu Noguchi koji je neizbrisivo oblikovao dizajn 1950-ih, a tragovi njegovog utjecaja vidljivi su i danas.

Akari lampe spomenutog dizajnera kolekcionarski su primjerak koji ne smijemo preskočiti kada govorimo o papirnatim lampama. Ove lampe oduvijek su bile predmet žudnje zaljubljenika u dizajn, a u posljednje vrijeme ih često viđamo kao efektan detalj u modernim interijerima. Zbog toga su različiti dizajnerski i lifestyle brendovi u svoje kolekcije uvrstili slične modele inspirirane bezvremenski lampama od rižinog papira.

Ako vam se ovaj stil lampi sviđa, pronašli smo najpovoljniju opciju u popularnoj trgovini Pepco koja s obzirom na cijenu pruža jako dobar efekt. Riječ je o papirnatoj lampi stožastog oblika koja je visoka 35 centimetra pa je možete postaviti na stol ili čak pod. Ono što ovakve lampe pružaju je nježno raspršivanje svjetla koje stvara ugodnu atmosferu pa su idealan odabir za prostorije u kojima se opuštate, poput spavaće sobe ili dnevnog boravka.

Pepco (9,00 €)

Foto: Instgarm, Pepco

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE