‘Legging legs’: Najnoviji toksični standard ljepote s TikToka koji nam je, nažalost, već dobro poznat

Pojam “thigh gap” pojavio se 2012. godine nakon Victoria’s Secret revije u kojoj je sudjelovalo nekoliko manekenki s vidljivim procjepom među bedrima. U narednim se godinama pojam proširio društvenim mrežama i blogovima, postavši novi “fitness cilj” i ideal ljepote, a mnogi stručnjaci su ovaj trend proglasili vrlo štetnim i nerijetko posve nedostižnim. Međutim, omraženi “thigh gap” sada se ponovno pojavio na TikToku i to pod novim imenom – “legging legs”.

Ovaj “trend” cilja na pripadnice generacija Z i Alpha, baš kao što je “thigh gap” utjecao na mlade milenijalke. Kreatorice sadržaja objavljuju videozapise na kojima nose tajice, pozirajući i ponosno ističu svoj procjep među bedrima koji je, po njima, ključan za dobar izgled nogu u tajicama. Popularnost ovih videa nije prošla nezamijećeno, a negativne reakcije influencerica na “legging legs” su sve brojnije.

“Koji vrag su ‘noge za tajice’ i zašto se na ovoj aplikaciji svakog tjedna pojavljuje nova nesigurnost?”, upitala je jedna od njih. Mnogi su ovu opsesiju tinejdžerica povezali s toksičnim “thigh gap” trendom iz 2010-ih, prisjetivši se fotografija koje su u to doba kružile internetom i negativno utjecale na djevojčice koje su težile takvom izgledu.

“Nemojmo to ponoviti. Ne vraćajmo se na to. Ako želite nositi tajice, nosite tajice. Vaše noge izgledaju lijepo u njima bez obzira na sve. Tajice su tajice, a noge su noge”, poručila je influencerica Soph. Oglasila se i zabrinuta majka Shannon Cole, izjavivši kako su ovakvi “trendovi” iznimno opasni jer mogu dovesti do ozbiljnih problema poput poremećaja u prehrani, s kojima se i sama svojedobno suočila. “Procjep među bedrima se ne može tretirati kao trend. To nije trend. Poremećaji u prehrani nisu trendovi. Ako vidite takav video ili ste ga sami objavili, predlažem da ga obrišete ili prijavite. Za svoje mentalno zdravlje i za sve mlade žene koje će naići na njega”, poručila je Cole.

Foto: Instagram, TikTok

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE