Tajna sretne veze: Skandinavska metoda spavanja koja navodno spašava brakove

Puno veza dolazi na kušnju kad parovi počnu živjeti zajedno. Tada u fokus dolaze higijenske navike, pomoć u kućanstvu, životni stil, a pod reflektorima je i spavaća soba. I dok osoba s kojom ste u vezi može biti apsolutno savršena, ako vas u spavaćoj sobi nešto smeta to često bude veliki problem. Pogotovo ako je riječ o spavanju ili ne spavanju.

Hrkanje je posebna kategorija pa ćemo se sada zaustaviti na tematici koja je trenutno popularna na TikToku: spavate li s jednim ili dva prekrivača?

I dok spavanje s voljenom osobom, kako ističu znanstvenici, rezultira otpuštanjem oksitocina poznatog kao hormona ljubavi, problem je ako se osoba često vrti, mijenja položaje i najgore – krade prekrivač. Čak 4.8 milijuna pogleda ima hešteg #couplessleepingproblems, a rješenje je ponudila TikTokerica Cecilia Blomdahl:

„Način na koji mi radimo krevet tipičan je za Europu, ali totalno je nepoznat u Americi. Najveća razlika: imamo dva prekrivača. Svatko ima svoj i nikad više ne bih mogla spavati s jednim prekrivačem.“–objasnila je.

U komentarima ju je hrpa ekipe podržala te naglasila kako „dva prekrivača spašavaju veze“. Ipak, ne slažu se svi pa ima i onih koji tvrde da nije normalno imati dva prekrivača i da je prirodnije da se par prekriva s jedinim.

Još jedan komentar na TikToku dao je dodatno pojašnjenje:

„Dva prekrivača daju priliku da svatko bira kakav želi. Možda vaš partner želi deblji prekrivač, a vi volite nešto laganije.“

Pitamo vas: jedan ili dva prekrivača?

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE