5 sigurnih znakova koji potvrđuju da ste dio generacije ‘Milenijalaca’

Svijet se neprestano mijenja, a generacijski jaz između milenijalaca i generacije Z postaje sve očigledniji. I dok milenijalci pokušavaju ponosno nositi teret svojih godina, jasne razlike u stavovima i ponašanjima između spomenute dvije generacije nerijetko može biti pravi izvor zabave, a posebice za Milenijalce koji se znaju našaliti na svoj račun…

Generacijski jaz između milenijalaca i generacije Z manifestira se na mnogo načina, od kulturnih preferencija do načina na koji oblikuju vlastiti identitet. Milenijalci, primjećujući promjene u društvenoj klimi, pomalo očajavaju oko svojih godina, a utjehu traže u zajedničkim simbolima, trendovima i iskustvima koji su obilježili ovu generaciju. Upravo zato, u nastavku smo izdvojili 5 ultimativnih znakova da pripadate generaciji Milenijalaca, a koji vrlo vjerojatno nerviraju Gen Z!

Šok koji uslijedi kada shvatite da netko nikada nije pogledao vašu omiljeni seriju iz 90-ih/2000-ih

Ako ne reagirate dobro na sve one koji još uvijek ne znaju ama baš ništa o vašoj omiljenoj TV emisiji iz 1990-ih/2000-ih, gotovo je sigurno da pripadate generaciji milenijalaca. Još ako je riječ o seriji poput omiljenih ‘Prijatelja’, ili pak ‘One Tree Hillu’ i ‘OC-ju’, sasvim je jasno kako ste skloni nostalgiji koja odražava želju za vraćanjem u vrijeme bezbrižnosti i jednostavnosti, karakteristične za mladost generacije Milenijalaca..

Obožavanje Harryja Pottera i Disneyja

Ako još uvijek nosite bilo kakav simbol koji naslućuje da ste okorjeli obožavatelja Harryja Pottera ili ste pak odrasla osoba koja uživa u Disneyjevim crtanim filmovima, velika je vjerojatnost da ste milenijalac. Ove ikone kulture ostavile su dubok trag u srcima i umovima te generacije, predstavljajući simbole njihova odrastanja…

Selfiji i čarape

Milenijalci su poznati po tome da često snimaju selfije s telefonom podignutim visoko zrak, dok generaciju Z nećete baš nikada vidjeti u toj ‘pozi’.  Osim toga, milenijalci se često mogu prepoznati po nošenju kratkih čarapa – stopalica, dok ih generacija Z izbjegava u širokom luku i preferira samo i isključivo visoke čarape. Ovi modni detalji odražavaju očigledne razlike u stilovima između dviju generacija.

Emotikoni kao jezik

Kada je riječ o emotikonima, milenijalci za iskazivanje smijeha koriste specifične simbole poput 🤣 ili 😂, dok generacija Z preferira emotikone poput 💀 ili ☠️ ili 😭. Ovi različiti izrazi ilustriraju kako se jezik emotikona razvija i mijenja iz generacije u generaciju.

Slojeviti stil odjeće

I na posljednjem mjestu, ultimativni znak Milenijalaca – Ako ste ikada nosili slojevitu košulju preko dužih majica bez rukava, i to tako da je donji rub ovih dužih majica virio, sasvim je sigurno da pripadate generaciji milenijalac jer, ovaj jedinstveni modni izraz bio je karakterističan isključivo za njihovu mladost i stilski izričaj i sasvim smo sigurni kako se više neće ni ponoviti!

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE