Medeni mjesec u Cavtatu: Ovo su najromantičnije lokacije u gradu koje ne smijete zaobići!

Prije nekoliko dana pisali smo o bajkovitom Cavtatu koji se odnedavno može pohvaliti titulom najpoželjnije destinacije za medeni mjesec u 2023. godini, barem ako je suditi prema istraživanju poznatog portala za putovanje – Europe’s Best Destinations. I zaista, sam pogled na tisuće recenzija zadovoljnih parova koji su svoj medeni mjesec odlučili provesti upravo u Cavtatu otkriva kako je Cavtat zaista savršeno odredište za ovakav tip putovanja, s romantičnom, opuštenom atmosferom, a za kakvom obično tragamo na drugom kraju svijeta…
Kombinacija prirodnih ljepota, bogate povijesti, šarmantnog starog grada, plaža, gastronomije i blizine Dubrovnika čine Cavtat popularnim odredištem za turiste koji traže opuštajući odmor u Hrvatskoj. Smješten na samom jugu Hrvatske, Cavtat je postao popularno turističko odredište primarno zbog svoje već spomenute, neposredne blizine svjetski popularnog Dubrovnika. No, napokon je došlo vrijeme kada su sve brojniji turisti otkrili jedinstvene čari ovog obalnog gradića, a među kojima su najistaknutiji putnici mladi parovi koji su na Cavtatu proveli svoj medeni mjesec. Zbog svega navedenog, odlučili smo istražiti najpopularnije i najromantičnije lokacije u gradu koje parovi mahom preporučuju, a koji garantiraju romantični odmor za pamćenje i medeni mjesec iz snova!
 
Šetnja starim gradom 
Cavtatski stari grad dobro je očuvan primjer tradicionalne mediteranske arhitekture, a sa svojim uskim uličicama, šarmantnim trgovima i povijesnim zgradama, idealno je mjesto za istraživanje i upoznavanje lokalne kulture. Ova prekrasna šetnica okružena je bujnom mediteranskom vegetacijom i pruža čaroban pogled na Jadransko more, koji u vrijeme zalaska sunca izgleda posebno romantično.
 
Najromantičnije plaže u Hrvatskoj 
Cavtat se može pohvaliti s nekoliko plaža s kristalno čistim morem i prekrasnim pogledom koje su kao stvorene za ležerno izležavanje i iščekivanje najljepšeg zalaska koji ste ikada vidjeli. Neke od najpopularnijih plaža u Cavtatu su plaža Pasjača, plaža Sustjepan i plaža u uvali Tiha, a svakako savjetujemo da za vrijeme svog medenog mjeseca na jednoj od spomenutih plaža organizirate pitoreskni, večernji piknik u dvoje, koji ćete zasigurno pamtiti do kraja života.
 
Izleti brodom 
Ima li što romantičnije od opuštenog izleta brodom i istraživana obližnjih otoka i plaža? Za intimnije iskustvo predlažemo da unajmite privatan brod ili organizirate krstarenje koje će vas odvesti u zalazak sunca i uživanje u zadivljujućim bojama neba. Također, brodom možete otići na jednodnevni izlet u Dubrovnik, a koji možete završiti neponovljivim iskustvom obilaska najljepšeg dubrovačkog vidikovca – Srđ.
 
Vrhunski restorani
Hrvatska je nadaleko poznata po svojoj ukusnoj kuhinji, a prelijepi Cavtat ima mnogo restorana koji poslužuju svježe plodove mora, meso s roštilja i domaća vina. Također možete probati tradicionalna jela poput peke ili mesa ispod peke, a neki od najpopularnijih opcija uključuju restorane ‘Ludo more’, ‘Bugenvila’ i ‘La Boheme’ koji nižu samo pozitivne recenzije i s kojima definitivno nećete pogriješiti.

 
Specijalne ponude hotela za medeni mjesec
S obzirom na novu titulu koju je Cavtat ove godine zaslužio, ne iznenađuje činjenica da mnoštvo smještajnih jedinica i hotela na otoku nudi posebne pakete i opcije za parove na medenom mjesecu. Neki od hotela koji su dobro poznati kao idealni za ‘honeymoon’ putovanje su Hotel Croatia, Albatros, Cavtat te Pool Villa Schwarz Suites s kojima neće pogriješiti, dok ostale opcije možete istražiti na linku!  

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE