Modni svijet ostao je bez jedne od najznačajnijih osoba u industriji

Vjerojatno najpoznatiji frizer modne industrije, legendarni Oribe Canales, preminuo je u 62. godini. Iza besprijekornih frizura svih svjetskih pista kakve su nosili supermodeli devedesetih poput Naomi Campbell i Linde Evangeliste stajao je upravo Oribe, te je izvjesno kako je njegova ostavština modnom i beauty svijetu itekako značajna.

Kada kažete Oribe, svima je jasno o kome govorite. Legendarni frizer jedan je od onih rijetkih ljudi kojeg poznajemo samo po jednom imenu. No poražavajuće vijesti dogodile su se ovih dana kada smo čuli da je Oribe preminuo. Još uvijek se čeka službena izjava njegove obitelji, no poznato je kako je Oribe umro od zatajenja bubrega nakon što se prošlog mjeseca prijavio u njujoršku bolnicu radi liječenja prethodno dijagnosticiranog raka. Njegova ostavština na modni i beauty svijet bila je uistinu enormna. U skorije je vrijeme radio sa svim mogućim poznatim damama poput Lady Gage, Miley Cyrus, Cher, Jennifer Lopez, Kate Moss, Barbre Streisand i tako u nedogled.

No najviše ga pamtimo po nekim njegovim prijašnjim suradnjama i podvizima poput onoga da je dao makeover legendarnim modelima, Cindy Craftword i Lindi Evangelisti. Oribe je stilizirao modele za sve modne revije kojih se možete sjetiti poput onih kao što su Versace, Thierry Mugler, Calvin Klein i Chanel. Mnogi ga pamte i po tome što je bio glavna i odgovorna osoba koja je stajala iza frizura revolucionirane grunge kolekcije Marc Jacobsa, koja je početkom devedesetih preokrenula slijed mode, te je također svojom genijalnošću pridonio svakom vodećem modnom magazinu proteklih 25 godina. Nakon njegove smrti, horda je javnih ličnosti izrazila svoju ožalošćenost putem društvenih mreža. Oribe Canales zauvijek će ostati kreativni genijalac koji će zapravo zauvijek živjeti kroz svoj rad i neosporan pečat kojeg je ostavio na modni svijet.

Foto: IMDB, Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE