Nećete vjerovati koliko zarađuju beauty influencerice

Ovih dana izašla je popularna lista ‘Instagram bogataša’, slavnih osoba i poznatih influencera koji, zahvaljujući broju pratitelja i lajkova, najviše zarađuju na toj društvenoj mreži. Ovisno o broju pratitelja te njihovoj angažiranosti zarada putem društvenih mreža postala je uobičajena stoga se nerijetko priča o onim dobro poznatim influencerima koji nas vrlo često nutkaju s raznim sponzoriranim objavama promovirajući neki proizvod ili brend, a za to isto su i dobro plaćeni.

No, znate li koliko dobro su zapravo plaćeni? Zahvaljujući spomenutoj listi saznali smo koliko beauty influencerice uspiju spremiti u džep i moramo reći da smo impresionirani priloženim. Tako je, očekivano, Kylie Jenner (o kojoj smo nedavno pisali kao prvoj milijarderki) zasjela na tron s nevjerojatnih 800.000 eura po jednoj objavi. Da, dobro ste pročitali. Ovome dakako pridonosi i činjenica da je jedna od najpoznatijih ličnosti u svijetu, a i sama je izgradila beauty carstvo u svega tri godine. U svakom slučaju, Kylie je jedna od onih influencerica za koje su brendovi spremni izdvojiti više no za ikoga zahvaljujući njenoj mega popularnosti među millennials generacijom, ali i obožavateljima Kylie Cosmetics brenda, make up proizvoda čiji je proizvod prvijenac još uvijek masovno popularan LipKit set za usne.

 

Objavu dijeli Kylie (@kyliejenner)


Ipak, iako su cifre daleko manje za sve ostale na beauty listi, još uvijek su i više no impresivne. Huda Kattan, koja stoji iza poznatog profila i make up linije Huda Beauty, započela je ne tako davne 2010. godine objavljujući vlastite tutoriale za šminkanje, a zahvaljujući velikoj popularnosti koja je ubrzo uslijedila, danas broji više od 26 milijuna pratitelja na društvenim mrežama. Upravo zahvaljujući tom broju svoje objave naplaćuje više od 30.000 eura što je, u usporedi s Kylie sitnica, ali za običnog čovjeka pravo malo bogatstvo.

 

Objavu dijeli Huda Kattan (@hudabeauty)


Njenim stopama krenula su i Zoella, pravog imena Zoe Sugg, koja uspije zaraditi oko 13.000 eura za svaku sponzoriranu objavu te Nikkie Tutorials, poznata YouTube influencerica čija je zarada oko 14.000 eura po objavi. Posljednja na listi listi je Naomi Giannopoulos koja zarađuje skromnih 10.000 eura za svaku sponzoriranu objavu. Prave sitnice, zar ne?

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE