Baby Lasagni rastu izgledi za pobjedu: Uoči večerašnjeg nastupa potvrdio status favorita

Odavno nije vladala ovakva eurovizijska groznica u Hrvatskoj. Za to je zaslužan naš ovogodišnji predstavnik, Baby Lasagna, odnosno Marko Purišić čiji ćemo nastup gledati večeras. Naime, danas u 21 sat počinje prva polufinalna večer Eurosonga koji se ove godine održava u Malmöu.

Još nas otprilike 12 sati dijeli od velikog nastupa, kako za Hrvatsku, tako i za Marka kojem je ovo prva velika pozornica u karijeri. Twitterom, odnosno X-om su se proširile snimke jučerašnje probe nakon čega su i porasli postotci na kladionicama. Podsjećamo da stručni žiri glasuje upravo na temelju druge generalne probe koja se održava večer prije live prijenosa svakog polufinala.

Uoči prvog izlaska na eurovizijsku pozornicu šanse našeg predstavnika na službenim kladionicama veće su nego ikada. Trenutno ima 30 % šanse za pobjedu, dok se iza njega nalazi još jedan ovogodišnji favorit Nemo sa svega 16 % izgleda za pobjedu.

Optimistične prognoze moći ćemo potvrditi nakon prve polufinalne večeri kada ćemo dobiti nešto točnija predviđanja. Baby Lasagna će večeras nastupiti sedmi, a pozornicu će dijeliti s još nekoliko favorita koji su se smjestili u top 10, poput Bambie Thug iz Irske, alyona alyona & Jerry Heil iz Ukrajine i Ollyja Alexandera iz Velike Britanije. U prvoj polufinalnoj večeri gledat ćemo i predstavnice iz susjedstva Raiven iz Slovenije i Teyu Doru iz Srbije.

Foto: EBU/Sarah Louise Bennett

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE