‘Bucket list’ lokacija na Capriju: Žičara s pogledom na otvoreno more i otoke

Italijom ne možete pogriješiti, a ista stvar je i otokom Capri koji se smjestio u Napuljskom zaljevu. Ova lokacija poznata je Turistička atrakcija Italije, no postoji jedna lokacija koju nikako ne smijete preskočiti na otoku, osim ako se bojite visine.

Capri ima poznatu žičaru s otvorenim sjedalicama koja se zove Seggiovia Monte Solaro. Ovo je jako popularan način da dođete do najvišeg vrha otoka, Monte Solaro, s kojeg se pruža prekrasan panoramski pogled na Capri, okolne otoke i Sredozemno more.

Na Instagram profilu @italiasecrets pronašli smo nekoliko zanimljivih informacija o spomenutom neobičnom prijevoznom sredstvu.

Sama žičara otvorena je 1952. i više od 70 godina prevozi sve putnike željne ovog nezaboravnog iskustva. Vožnja traje ugodnih 13 minutna i vodi vas iznad grada Anacaprija. S vrha Monte Solaro pruža se panoramskim pogled na Capri, Faraglioni stijene, Napulj u daljini, a za vedrog dana, čak se vidi i na Vezuv, stoji na stranici. Najveća nagrada je potpuno otvoren pogled na nepregledno plavetnilo.

Stanica sjedežnice (ispravan naziv za ovaj oblik žičare) nalazi se na trgu Piazza Vittoria u Anacapriju, a udaljena je kratkom vožnjom autobusom ili taksijem od grada Caprija.

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE