Minimalistička kuća kojoj ništa ne bismo dodali: Izgleda jako ‘hladno’, ali baš zato nam se sviđa

Toplina prostora jedan je od glavnih zahtjeva prilikom uređenja. Čak i ako volite jednostavan i pročišćen dizajn, vjerojatno ćete naginjati komadima koji unose osjećaj topline u prostor. Minimalizam je često stil s kojim asociramo “hladan” i “sterilan” osjećaj u prostoru, no to nije u potpunosti točno, a pronašli smo kuću koju upravo ‘hladni’ elementi čine posebnom.

Danska dizajnerica i vlasnica kreativnog studija Calé Cph, Carla Sofie Molge živi u obiteljskoj kući u Aalborgu. Prostor impresivne kvadrature krasi nekoliko tradicionalnih ili klasičnih elemenata, a to su drveni podovi u uzorku riblje kosti, visoki stropovi sa štukaturama, lukovi i salonska vrata. Ostatak prostora ispunjen je modernim komadima skandinavskih i svjetskih dizajnera.

Paleta boja u prostoru je ujednačena do posljednjeg detalja, dominiraju nježne bež nijanse koje su povremeno razbijene detaljima u bogatijim neutralnim bojama ili prirodnom drvu, što prostoru daje taman onoliko topline koliko mu treba. Bez obzira na to što je kroz cijeli prostor korištena ujednačena paleta, različite teksture i završne obrade površina stvaraju zanimljivu priču u interijeru.

Ako bismo trebali izdvojiti jedan detalj u dizajnu zbog kojeg mislimo da je “hladnoća” ove kuće apsolutno privlačna su površine od nehrđajućeg čelika. “Inoksirani” izgled blagovaonskog stola koji se nadovezuje na kuhinjski otok i kuhinjsku radnu površinu savršeno podcrtava moderni minimalistički koncept. No, prostor zbog ovih površina nikako ne djeluje poput nekakvog industrijskog pogona jer matirani završni izgled stvara mekoću i gotovo zamagljuje linije namještaja. Kod blagovaonskog stola je ključan i njegov organski oblik koji se suprotstavlja ‘oštrini’ materijala od kojeg je napravljen.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE