Police za knjige savršen su način da vaš interijer postane stylish oaza kojoj će se svi diviti!

Knjige, iako su sve više zamijenjene audio verzijama ili online izdanjima, ipak imaju svoju čar, a kućne biblioteke nikada neće izaći iz mode. Zato smo odlučili dati vam nekoliko ideja kako u svom dom izložiti neka od omiljenih izdanja ili napraviti mjesta za nova, a istovremeno postići efekt moderno uređenog i stilski zadovoljavajućeg interijera. Kako od sasvim običnog prostora stvoriti oazu stila saznajte u nastavku.

Police za knjige osim što su funkcionalan način odlaganja predmeta u stanu ili kući, uz nekoliko trikova mogu postati dio vašeg doma na račun kojeg ćete dobiti najviše komplimenata. Bez obzira na to jeste li strastveni skupljač knjiga ili vas privlači estetika „coffe table“ knjiga. Ključno je da polica za knjige postane elegantan dio sobe, a ne zatrpani kutak, a to je moguće uz odgovarajuću shemu slaganja predmeta. Bez obzira za kakvu vrstu polica se odlučite, za željeni stylish efekt kombinirajte knjige te različite predmete poput skulptura, fotografija i manjih biljaka.

Trikovi za uređenje koje koriste dizajneri

Postoji nekoliko načina kako stvoriti efektan i upečatljiv dojam s ovim dijelom interijera. Tako knjige možete slagati prema boji što će stvoriti oku ugodan dojam, a boja korica će biti glavna značajka dizajna. Osim toga možete se poigrati položajem knjiga, neke od njih postavite okomit, dok druge možete složiti vodoravno na hrpe, naravno vodite računa o veličini pojedine knjige, a ovu shemu slaganja možete uključiti i prethodno slaganje prema boji. Ono što možete učiniti za poseban dojam je na polici za knjige ostaviti prostor za dekorativne predmete, biljke, obiteljske uspomene i slično. Kombinacija ovih elemenata će dati mnogo više topline i osobnosti prostoru. Na kraju, ako želite imati ovakav komad u vlastitom domu, a još uvijek nemate dovoljno vlastitih knjiga, nemojte se zamarati, nekad je manje više. Manjak knjiga nadomjestite zanimljivim oblikom police i efektom prozračnosti, a nekoliko pomno odabranih komada koji će se naći na polici izgledat će ekskluzivno.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE