Jeste li već kušali ovaj fantastični kolač od pistacia i višnje na novoj lokaciji ‘Le Kolača’?

Još proteklog tjedna najavili smo otvaranje dobro poznate zagrebačke Boutique slastičarnice Roberta Hromalića, Le Kolač, na novoj lokaciji smještenoj u divnom kompleksu Park Kneževa, a malo je reći da nas je njihov novi lokal oduševio na prvi pogled. Osim divnog uređenja koje se sjajno uklopilo u čitavo mjesto, a koje mahom nastanjuju zeleni gradski parkovi i parkovi za djecu, potpuno nas je osvojio njihov novi, još bogatiji meni s vrhunskim specijalitetima koje morate probati!
Kako je i sam chef Robert Hromalić najavio, u ponudi možete pronaći nekoliko kategorija proizvoda. Od njihovih najpoznatijih kolača, jednostavnijih deserata, kolačića, Canella i brojnih drugih, tu je i sjajan pekarski asortiman koji dolazi u slatkoj i slanoj varijanti, baš kao i sendviči te tacosi u raznim, inovativnim kombinacijama. U ovom Le Kolaču po prvi puta se poslužuje i salata, a gosti mogu uživati i u nikad bogatijoj karti pića koja sadrži tople napitke, sokove, vina koktele, piva i još mnoštvo drugih opcija. Jelovnik u Le Kolaču će se mijenjati jednom mjesečno, a ona jela koja se pokažu najomiljenijima među gostima ostat će na jelovniku nešto duže. Ono što nam se posebno svidjelo jest mogućnost narudžbe bite-size kolača uz koju ćete moći odjednom isprobati sve kolače koje želite tek kušati, a s obzirom na genijalnu novu ponudu koja uključuje delikatese poput hladnog lava cakea, zapečenog cheesecakea s limunom i yuzuom te flana od pistacija i višnje, sasvim smo sigurni kako će gosti uživati u ovoj novoj opciji mini narudžbe! 
 
Vegan Flan pistacio & cherry kolač
Jedan od sjajnih kolača iz nove ponude je i već spomenuti veganski flan kolač od pistacia i višnje koji nas je potpuno oduševio! Flan je popularan desert koji potječe iz Španjolske, a koji je s vremenom postao prepoznatljiv u mnogim zemljama diljem svijeta. Glavni sastojci flana su krema i preljev od karamele i često se peče u vodenoj kupelji. Posebnost ovog kolača jest to što se, prilikom izrade, karamela postavlja na dno kalupa, a potom se čitava smjesa preokrene na tanjur za posluživanje, otkrivajući karamel umak na vrhu. Iako danas u različitim kulturama postoje razne varijante flana, nas je ona u ‘Le Kolaču’, s preukusnom kombinacijom višnje i pistacija, potpuno oduševila! Bistro Le Kolač Park kneževa otvoren je svakoga dana osim ponedjeljka od 8 do 23 h, a sve novosti pratite ovdje.

Foto: Instagram

NAJNOVIJE

IZ RUBRIKE